14 yaş erkek Milliler grubunu şampiyon tamamladı

Avrupa Tenis Birliği'nin (Tennis Europe) yaş gruplarında düzenlediği Yaz Kupası eleme gruplarında (European Summer Cup - Qualifying Rounds)  mücadele eden 14 Yaş Erkek Milli Takımımız, grubundaki tüm maçlarını aldı ve şampiyon olarak finallere gitmeye hak kazandı.

 

Ergi Kırkın, Kaya Göre, Can Kaya ve Polat Gülcür'ün yer aldığı milli takımımız, kaptanlar Erdinç Baykal ve Seracettin Turan gözetiminde elemelerin ilk turunda Bulgaristan'ı 3-0, yarı finalde İsveç'i 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Final maçında Sırbistan'ı 2-1 mağlup eden milli takımımız grubunu şampiyon olarak tamamladı.

 

Statü gereği 8 takımlı grup elemelerinde final oynayan 2 ülkenin Yaz Kupası finallerine gittiği organizasyonda Türkiye’ye finalde mağlup olan Sırbistan da, European Summer Cups'a doğrudan katılan 8 takımdan biri oldu.

 

Eleme gruplarında şampiyon olduğu için finallerde seri başı olma hakkını kazanan millilerimizi, 5-7 Temmuz tarihlerinde İspanya'nın Murcia kentinde yapılacak final müsabakalarında şu takımlar bekliyor olacak.

 

Sırbistan
İtalya
Rusya
İsviçre
Fransa
Romanya
Büyük Britanya


Europen Summer Cup organizasyonunda puan kazanan ülkeler, Uluslararası Dünya Gençler Şampiyonası'na katılabilme yolunda önemli bir adım atmış olacak.

 

İspanya'da ülkemizi  temsil edecek olan milli takımımıza ve antrenörlerimize başarılarının devamını dileriz.
 

 

14 Yaş Erkek Milli Takımımız from ttforgtr on Vimeo.