Wimbledon'da şok üstüne şok!

Sezonun 3. Grand Slam mücadelesi Wimbledon'da önceki gün dünyanın 4 numarası ve 2 kez Wimbledon şampiyonu Rafael Nadal'ın elenmesinin ardından, bu turnuvada 7 kez mutlu sona ulaşan Roger Federer de elenerek büyük bir şok yaşadı.

 

Steve Darcis karşısında set alamayan Rafael Nadal ve 1 gün sonra Ukraynalı Serhiy Stakhovsky'e 4 set sonunda mağlup olan Roger Federer, Wimbledon'da bu yılki en büyük yaprak dökümü oldular.

 

Turnuvada ayrıca tek kadınlar kategorisinde dünyanın eski 1 numaraları Maria Sharapova, Ana Ivanovic ve Caroline Wozniacki 2.turda havlu atarlarken, birçok tenisçi de sakatlıklarından ötürü Wimbledon'a erkenden veda etmek zorunda kaldılar.

 

Tek kadınlarda 2 numaralı seri başı Victoria Azarenka, dizindeki sakatlığın devam etmesi nedeniyle ikinci tur maçına çıkamadı ve turnuvadan çekildiğini açıkladı. Portekizli Maria Joao Koehler'i 2-0 yendiği ilk tur maçının ikinci setinde sakatlık geçiren Azarenka, doktoru tarafından dizine yapılan müdahalenin ardından karşılaşmaya devam etmişti.

 

Tek kadınlarda 8 numaralı seri başı Çek Petra Kvitova'nın rakibi Kazak Yaroslava Shvedova da sakatlığı nedeniyle 1 numaralı kortta oynanacak maça çıkmayacağını bildirdi.

 

Pazartesi günü 1 numaralı kortta oynanan maçta, 5 numaralı seri başı İspanyol Rafael Nadal'ı 3-0 yenerek dikkatleri üzerine çeken Belçikalı Steve Darcis de omzundaki sakatlık nedeniyle turnuvadan çekilen bir diğer raket oldu.

 

Tek erkeklerde 6 numaralı seri başı Jo-Wilfried Tsonga, 10 numaralı seri başı Hırvat Marin Cilic, Wimbledon'da iki yıl önce Fransız Nicolas Mahut ile tenis tarihinin en uzun maçını oynayan ABD'li John Isner ve Çek Radek Stepanek sakatlıkları nedeniyle turnuvadan çekilme kararı aldı.