Çağla ve Marsel Mersin'de finale doğru

Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda Milli tenisçilerimiz Çağla Büyükakçay, Marsel İlhan ve Pemra Özgen dün korta çıktı.

 

Turnuvaya 1 numaralı seribaşı olarak katılan ve ilk turu bye geçerek doğrudan çeyrek finale yükselen Çağla Büyükakçay bu turda Yunan tenisçi Despina Papamichail'le karşılaştı.

 

Baştan sona üstün oynadığı maçı 6-1 ve 6-3'lük setlerle kazanan sporcumuz adını yarı finale yazdırarak, rakibini beklemeye başladı.

 

Tek erkeklerde turnuvanın 2 numaralı ismi Marsel İlhan, ilk turda Slovak Tomislav Ternar'la yaptığı mücadeleyi 6-7 / 6-1 ve 6-3'lük skorlarla kazanmasını bilerek çeyrek finale yükseldi. Tenisçimizin bu turdaki rakibi Libyalı Faaris Ghasya oldu.

 

Marsel İlhan ile Tomislav Ternar arasında oynanan mücadele sırasında kort ışıklarının arızalanmasından ötürü maç bir süre durmak zorunda kaldı.

 

Öte yandan, dün korta çıkan bir diğer tenisçimiz Pemra Özgen ise çeyrek finali geçemedi. İtalyan Federica Di Satra'yla karşılaşan tenisçimiz, 6-4 ve 6-3'lük set skorlarıyla mağlup olarak turnuvaya veda etti.

 

17. Akdeniz Oyunları'nda günün programı ise şu şekilde oluştu: