Göztepe İBB Spor AŞ Cup'ta şampiyonlar belli oldu

Türkiye Tenis Federasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor AŞ ortaklığında İstanbul Göztepe Gülbahçesi Spor Tesisleri'nde düzenlenen ITF Erkekler turnuvasında şampiyonlar dün oynanan finaller sonucunda belirlendi.

 

Toplamda 10 bin dolar ödüllü turnuvaya 2 numaralı seribaşı olarak katılan Zimbabveli Takanyi Garanganga ve Güney Afrikalı Nikala Scholtz arasında oynanan tekler finalinde Takanyi Garanganga güldü.

 

Çeyrek finalde Milli tenisçimiz Cem İlkel'i mağlup ederek finale kadar yükselen Zimbabveli tenisçi final müsabakasını da 6-3 ve 7-5'lik setlerle kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

 

Tek erkekler finalinde ikincilikte kalan Güney Afrikalı raket Scholtz ise çiftler kategorisinde şampiyon olarak teselli buldu. Vatandaşı Tucker Vorster ile kurduğu partnerlikle final maçında Rus ikililer Alexander Krasnorutskiy / Anton Manegin çiftini, 7-6 ve 6-4'lük skorlarla geçen Scholtz turnuvayı çiftler şampiyonu olarak kapadı.

 

Geçtiğimiz hafta ITF Women's Circuit turnuvasıyla başlayan, bu hafta ITF Futures turnuvasıyla devam eden İBB Spor AŞ Cup'ta turnuvalar 1 Temmuz'dan itibaren devam edecek.