Teniste Fransa Açık heyecanı başlıyor

Tenis sezonunun Fransa Açık, pazar günü oynanacak ilk tur maçlarıyla başlıyor.

 

Erkeklerde Rafael Nadal'ın, kadınlarda ise Maria Sharapova'nın son şampiyon olarak yer alacağı turnuva, bu yıl 112. kez kapılarını tenisçilere açıyor.

 

Uluslararası Tenis Federasyonu ITF'in patronluğunda Paris'teki Stade de Roland Garros kortlarında gerçekleştirilen turnuva, bu yıl da bir hayli çekişmeli geçeceğe benziyor.

 

Tek erkeklerde dünyanın 1 numaralı ismi Novak Djokovic'in kariyer Grand Slam'ini tamamlayabilme mücadelesi vereceği Fransa Açık'ta, kadınlar kanadındaki en büyük favori ise geçtiğimiz yıl ilk turda elenen Serena Williams olarak gösteriliyor.

 

Bu turnuvada geçen yıl 7. zaferine ulaşarak Fransa Açık'ı en çok kazanan tenisçi unvanına erişen Rafael Nadal da kariyerinde yalnızca 1 kez kaybettiği kortlarda bu yılın da en büyük favori olarak turnuvaya katılıyor.

 

Öte yandan turnuvanın başlamasına günler kala sakatlıklarını gerekçe göstererek Paris'te yer alamayacaklarını duyuran Andy Murray ve Juan Martin Del Potro ise en büyük eksikler olarak göze çarpıyor.

 

Hem tek erkeklerde hem de tek bayanlarda mutlu sona ulaşan raketlerin 1,5 milyon euro ile ödüllendirileceği organizasyon, 9 Haziran Pazar günü oynanacak tek erkekler finaliyle son bulacak.