WTA Championships 2013 çalışmaları start aldı

 

Kadınlar tenisinin dünyadaki en prestijli turnuvalarından biri olan WTA Championships 2013'ün çalışmaları İstanbul'da resmen başladı. 22-27 Ekim tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvayla ilgili  Türkiye Tenis Federasyonu, WTA Championships'in yeni yıl hazırlıkları için İstanbul'da WTA yetkilileriyle buluştu.

 

Toplantıya TTF Başkanı ve PTT Genel Müdürü Osman Tural, WTA Başkanı Stacey Allaster, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ana sponsor Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil ve dünyaca ünlü Slovak tenisçi Dominika Cibulkova katıldı.

 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, "Ülkemizde son 2 senede düzenlenen turnuva, WTA tarihindeki en başarılı organizasyonlar arasında yerini aldı. 'İstanbul'daki finaller, Madison Square Garden'la eş değerdi' Bu tabir bana ait değil, dünyaca ünlü eski tenisçi Mary Pierce'a ait" dedi.

 

Tural, "İnşallah 2020 Olimpiyatları'nı İstanbul'da düzenleyeceğiz. Asıl amacımız, 2020 Olimpiyatları'nda tenis takımızla turnuva içinde yer alabilmek. Bunun için federasyonumuzun yetkilileri tüm güçleriyle çalışıyor" diyerek sözlerini noktaladı.

 

WTA Başkanı ve CEO'su Stacey Allaster ise, "WTA tarihindeki en güzel organizasyonları İstanbul'da gerçekleştirdik. 2011 yılı birinci set, 2012 yılı da ikinci setti. Bu yıl final setini oynuyoruz. Ve eminim ki, en güzel set final seti olacak" ifadelerini kullandı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ederken, amaçlarının daha önce ayak basılmamış başarılara imza atmak olduğunu kaydetti.

 

TEB Genel Müdürü Varol Civil de, "Biz TEB olarak tenisi çok sevdik ve Türkiye'de yaygınlaşması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu turnuvayla birlikte, Sokak Tenisi etkinliğimizde devam edecek" şeklinde konuştu.

 

İstanbul'dan ve Türkiye'deki tenissever profilinden çok etkilendiğini belirten dünyaca ünlü tenisçi Dominika Cibulkova, İstanbul'da sonuncu kez düzenlenecek WTA Championships'in bu yıl çok keyifli geçeceğini ve kendisinin de bu turnuvada yer almak istediğini kaydetti.

 

Biletler satışa çıktı

Turnuva biletleri de şimdiden satışa çıkmaya başladı. 22-27 Ekim tarihlerinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleşecek turnuva biletlerini, Biletix'ten bulabilirsiniz.