5. Uluslararası Türk Telekom İzmir Cup Challenger Turnuvası Başlıyor...

  

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından 5. kez düzenlenen Uluslararası Türk Telekom İzmir Cup Challenger Tenis Turnuvası bu yıl 17-23 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılıyor. İzmir Cup, ülkemizin ATP (Profesyonel Tenisçiler Birliği) Challenger takviminde bulunan iki turnuvasından biridir. Türkiye Tenis Federasyonu  gelenekselleşen Türk Telekom İzmir Cup’ta en üst düzey oyuncuların katılımını sağlamayı,  turnuvanın ATP Challenger takvimindeki yerini sağlamlaştırmayı ve organizasyonun başarısını her yıl bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor. 

 

 

Örnekköy UTEM Tesisleri’nde gerçekleşecek ve  64 bin dolar toplam ödülün paylaşılacağı turnuva, 15 Eylül Cumartesi günü eleme maçlarıyla başlıyor. İzmir’de tenis heyecanını zirveye taşıyacak turnuvanın ana tablo ilk tur maçları 17 Eylül 2012’de oynanacak. Türkiye’nin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan, turnuvadaki başarısıyla son 3 yıldır finalde oynama şansını yakalamıştı. Türk Telekom İzmir Cup’a  ana tablodan katılan Marsel İlhan bu kez başarısını şampiyonluğa taşımayı hedefliyor.

 

Bu yıl ana tabloya ATP sıralamasında 89. sırada yer alan Tunuslu Malek Jaziri, 107. sırada Amerikalı Michael Russel, 124. sırada Kanadalı Frank Dancevic turnuvaya kayıt yaptıranlar arasında.

 

Turnuvanın gerçekleşmesinde ve Türk Tenisinin gelişmesinde bizleri destekleyen başta ana sponsorumuz Türk Telekom olmak üzere; Spor Toto, TRT, TEB, Türk Telekom, Pınar, Dyo,  Wilson, Acıbadem, İzmir Karşıyaka Belediyesi, Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz.

 

Challenger Tour Nedir?

 

1979 yılında 25.000 $ ödülle başlatılan ve dünyanın 35 ülkesine dağılmış, ödülleri 25.000 $ - 125.000 $ arasında değişen 100’ün üzerinde turnuvadan oluşmaktadır. Uluslararası Profesyonel Tenisçiler Birliğinde yer alan Challenger serisi turnuvalara kariyerlerini Wimbledon, US Open, Rolend Garros turnuvalarına taşıyacak olan profesyonel raketler katılmaktadır. Böyle bir turnuvanın İzmir’de düzenlenmesiyle ülkemizdeki tenisseverlere geleceğin yıldız raketlerini yakından izleme fırsatı sunulmaktadır. 

 

Eleme Fikstürü

Maç Programı - 15 Eylül 2012

 

 

 

http://www.izmircup.org/

 

 

 

 

llara Göre İzmir Cup Şampiyonları

 

Tekler

 

2008 – Gilles Müller (İsviçre)

 

2009 – Andrea Stoppini (İtalya)

 

2010 – Somdev Devverman (Hindistan)

 

2011 – Lukas Lacko (Slovakya)

 

Çiftler

 

2008 – Kei Nishikori (Japonya) / Jesse Levine (ABD)

 

2009 – Jonathan Erlich/Harel Levy (İsrail)

 

2010 – Rameez Junaid (Avustralya) / Frank Moser (Almanya)

 

2011 – Travis Rettenmaier / Simon Stadler