Üç oyuncumuz daha son sekizde

Ülkemizde bu hafta oynanan ITF serilerinde dördüncü gün geride kaldı. Konya'da oynanan ITF Futures serisinde Haluk Akkoyun ve Anıl Yüksel, Ağrı'da da Başak Eraydın ardından Seda Arantekin son sekize kalmayı başardı.

 

Türkiye Tenis Federasyonu'nun uluslararası takviminde yer alan ITF Ağrı Kupası'nda ikinci tur maçları tamamlandı. Önceki gün çeyrek finale yükselen Başak Eraydın'ın ardından Seda Arantekin de son sekiz raket arasına kaldı. Arantekin ikinci turda beş numaralı seribaşı Diana Stomlega'yı 6-7, 6-1, 6-2'lik setlerle geçmeyi bildi. Genç oyuncumuz geçtiğimiz hafta Trabzon'da şampiyonluğa ulaşan Margarita Lazareva'yla oynayacak. Dört numaralı seribaşı Eraydın ise yedi numara Sizikova'yla oynayacak.

 

Konya Tenis Dağcılık Spor Kulübü'nde gerçekleşen ITF Futures serisinde de çeyrek finalistler dün oynanan maçların ardından belirlendi.  Milli oyuncumuz Haluk Akkoyun, Cahit Kapukıran'ı 7-6(5), 7-5'le geçerken, Anıl Yüksel de dört numara Patrik Brydolf'u 3-6, 7-6, 6-3'le mağlup etmeyi bildi. Akkoyun ve Yüksel yarı finale yükselmek için karşı karşıya gelecek. İki numara Ivan Sergeyev'le oynayan Tuna Altuna ise rakibine 6-4, 6-3'le yenilerek turnuvaya veda etti.