Kızlardan ilk galibiyet

Ülkemizde gerçekleşen ITF serilerinde bu hafta ilk tur maçları dünkü müsabakalarla başladı. Tek kızlarda iki oyuncumuz birinci ITF galibiyetini alırken, tek erkeklerde Barış Ergüden ilk turda mağlup oldu.

 

Ağrı Tenis Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda ilk turda beş karşılaşma tamamlandı. Tek kızlarda korta çıkan oyuncularımızdan Yağmur Akgül ve Deniz Paykoç turlarken, Cemre Anıl turnuvaya veda etti. Gürcü Teona Tatishvili'yle oynayan Deniz Paykoç, rakibini 6-2'lik iki sette geçerken Yağmur Akgül de Gürcü Tamari Chalaganidze'yi üç set sonunda 4-6, 6-2, 6-2 ile yenerek ikinci tura adını yazdırdı. Cemre Anıl ise İsveçli raket Anette Munozova'ya 4-6, 6-1, 6-4'le kaybetti.

 

Çift kızlar ana tablosunda Ayşenur Durmuş/Deniz Paykoç, Gürcü rakipleri Teona Tatishvili/Tamari Tskhakaia'yı 6-4, 6-2 ile geçti. Yağmur Akgül/Skye Hopper ise Tea Faber/Linda Mair'e 6-3, 6-2 ile mağlup oldu.

 

Konya'da gerçekleşen ITF Futures serisinin birinci gününde Barış Ergüden, Ukraynalı Vladyslav Klymenko'ya 6-4, 6-0'la yenilerek turnuvaya veda etti. Çift erkeklerde dün korta çıkan beş oyuncumuz alamadı.

 

Çift Erkekler Sonuçları

Dmytro Brichek/Vladyslav Klymenko - Mert Dinç/Andrew Dzulynsky:  6-1, 6-4

Marko Danis/Alexander Zhurbin - Sarp Laleli/Onur Melik: 6-0, 7-5

Patrik Brydolf/Sergei Krotiouk - Barış Ergüden/Barkın Yalçınkale: 7-6(7), 6-1