Sultan ve Başak son sekizde

İzmir'de gerçekleşen Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda mücadele eden oyuncularımızdan Sultan Gönen ve Başak Eraydın tekler ana tablosunda çeyrek finale yükselmeyi başardı. 

 

Uluslararası Tenis Federasyonu'nun takviminde yer alan 10 bin dolar toplam ödüllü ITF Kadınlar Tenis Turnuvası'nda iki raketimiz son sekize kaldı. İlk turda bir numaralı seribaşı Nuria Parrizas-Diaz'ı geçen Başak Eraydın, ikinci turda da Julia Parasyuk'u 6-0, 6-3'lük iki sette mağlup etti ve çeyrek finalde Polonyalı Natalia Siedliska'yla eşleşti.

 

Turnuvanın ikinci turunda en önemli sonuca imza atan Sultan Gönen, iki numaralı seribaşı Barbara Luz'e 6-3, 6-2'lik iki sette üstünlük sağladı ve çeyrek finalist oldu. Gönen, yarı finale yükselmek için İsveçli Beatrice Cedermark ile oynayacak. Oyuncularımız Seda Arantekin ve Milena Zubkov ise turnuvaya ikinci turda veda etti. 

 

Çiftler ana tablosunda çeyrek final mücadelesine çıkan üç numaralı seribaşı Seda Arantekin/Sultan Gönen ikilisi, 6-1, 6-3'lük iki set sonunda Fİona Codino/Ege Kurtoğlu'nu mağlup etti ve yarı finale adını yazdırdı.TOGLU (TUR)