Türk raketlerin üstünlüğü

Samsun'da gerçekleşen Uluslararası 19 Mayıs Kupası mücadelesinde genç raketlerimiz turnuvaya ağırlığını koydu. Tek erkeklerde sekiz, tek kızlarda da altı oyuncumuz çeyrek finale yükseldi. Raketlerimiz çiftlerde de yoluna devam ediyor.

 

Avrupa Tenis Birliği'nin takviminde yer alan Uluslararası 19 Mayıs Kupası'nda tek erkeklerde ve kızlarda çüncü tur maçları sona erdi ve çeyrek finalistler belli oldu. Bir numaralı seribaşı Ege Tomey, Muazzez Demirci'nin ilk sette çekilmesi sonucu 4-1 öndeyken turlamayı başardı. Tomey, yarı finale yükselmek için Aleyna Buyun'u 6-1'lik iki sette geçen Ceylin Günay ile karşılaşacak. İki numaralı seribaşı İnci Öğüt de Tuna Kaya'yı 6-2, 6-1'le mağlup etti ve Deniz Paykoç ile eşleşti. Paykoç üçüncü tur müsabakasında Yeliz Erdem'i geçmişti. Tek kızlar ana tabloda çeyrek finalist olan diğer oyuncularımız Gülben Güldaş ve Melis Bayraktaroğlu oldu.

 

Çift kızlarda da Ayşenur Durmuş/Ege Tomey, İpek Lara Açıkgöz/Melissa Sehovic, Kamilla Farhad/Talya İrem Köken ve Gülben Güldaş/Defne Özerden yarı finalist oldu.

 

Samsun Tenis İhtisas Kulübü'nde gerçekleşen turnuvanın tek erkekler ana tablosunda sekiz Türk raket çeyrek finale yükseldi. Bir numaralı seribaşı Alp Şentay, Hugo Largo'yu 6-3, 6-0'la yenerek Ata Hergünvarım'ın rakibi oldu. Ata ise üçüncü turda Oğuzhan Ceylan'ı 6-1, 6-3'le turnuvanın dışında bırakmıştı. Üç numaralı seribaşı Ergi Kırkın, Efekan Bülbül'ü 6-2, 6-1'lik iki sette mağlup ederken sekiz numaralı seribaşı Sarp Ağabigün'ün rakibi oldu. Sarp Ağabigün de üçüncü turda Can Öztüzün'ü7-5, 1-6, 6-1'le üstünlük sağlamıştı. Tek erkeklerdeki diğer oyuncularımız ise Berk İliescu, Mehmet Beyazıt, Ege Azkara ve Cem Hızlıalp.

 

Çeyrek finallerin oynandığı çift erkeklerde de Ege Azkara/Kaya Göre, Çağatay Sami Söke/Sedat Yel, Oğul Taşman/Muhammet Yazar, Oğulcan Deniz/Berk İliescu, Efekan Bülbül/Can Öztüzün, Arif Guliyev/Aykhan Manaflı, Mehmet Beyazıt/Yiğitcan Çömlek, Ata Hergünvarım/Alp Şentay son sekize kaldı.