Kızlarımızdan tarihi galibiyet

Avrupa-Afrika Birinci Grubu'na yükselme maçında Güney Afrika Cumhuriyeti serisini oynayan milli takımımız rakibini 3-0'lık sonuçla geçmeyi başardı.  Turkcell'in ana sponsorluğunda mücadele eden Türkiye önümüzdeki sene Fed Kupası'nda bir üst grupta yer alacak. 

 

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Avrupa-Afrika İkinci Grubu play-off serisinde Türkiye, rakibi Güney Afrika Cumhuriyeti'yle oynadı. Milli takımımız rakibini 3-0'la mağlup etti. Serinin açılış maçında Pemra Özgen ile Ilze Hattingh'le karşılaştı. WTA klasmanında 299'uncu sırada yer alan Özgen, Hattingh'i6-4, 6-2'lik setlerle geçerek ülkemizi seride 1-0 öne geçirdi.  Günün ikinci karşılaşmasında ise Çağla Büyükakçay, seride 2-0'ı yakalamak için Natalie Grandin'le oynadı. Ülkemizin bir numaralı raketi Büyükakçay, Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Natalie Grandin'i 2-6, 6-2, 6-4'lük setlerle mağlup etti ve ülkemizi Avrupa-Afrika Birinci Grubu'na taşıdı. Türkiye bu sonuçla on yıl aradan sonra tekrar bir bu grupta oynama hakkını elde etti. Çiftler mücadelesinde ise ülkemizi Pemra Özgen/Melis Sezer ikilisi temsil etti. Özgen/Sezer çifti Güney Afrikalı rakipleri Lynn Kıro/Madrie Le Roux'u 6-3, 6-2'yle yenerek seriden 3-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. 

 

Bu önemli başarı karşısında Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç “Afrika Birinci Grubu'na yükselmeyi başaran oyuncularımızı ve kaptanımız Ali Göreç'i tebrik ediyorum. Türk tenisinin yükselişinin bir kanıtı olan bu galibiyet sonrası kızlarımız tenisimizi bir üst düzeye çıkarttı. Bundan sonraki hedefimiz de Dünya Grubu'nda oynama şansını yakalamak. Kızlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum “sözlerini söyledi. 

 

Milli takımımız grubunda oynadığı serilerde ise Letonya'yı 2-1, Norveç'i de 3-0 mağlup ederken Gürcistan'a 3-0 kaybetmesine rağmen ikinci olarak play-off oynama şansını elde etmişti.

 

Oyuncularımız Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Melis Sezer ve İpek Soylu ile kaptanımız Ali Göreç'i bu tarihi galibiyetten dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.