Yükselmek için Güney Afrika Cumhuriyeti'yle oynuyoruz

Fed Kupası Avrupa-Afrika İkinci Grubu'nda yer alan Türkiye, grubunda oynadığı üçüncü ve son seride Gürcistan ile karşılaştı. Millilerimiz rakibimiz karşısında 3-0 mağlup olarak grubu ikinci tamamladı ve Avrupa-Afrika Birinci Grubu'na yükselmek için Güney Afrika Cumhuriyeti'yle eşleşti. 

 

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Avrupa-Afrika İkinci Grubu maçlarında Türkiye, grubunun son serisinde Gürcistan'a 3-0 kaybetti. Serinin açılış karşılaşmasında Pemra Özgen, Sofia Shapatava karşısında galibiyeti aradı. WTA klasmanında 267'nci sırada bulunan rakibi karşısında istediği oyunu sahaya yansıtamayan milli oyuncumuz müsabakayı 6-2'lik setlerle kaybetti. Günün ikinci maçında ise Çağla Büyükakçay ile Anna Tatishvili oynadı. Bir numaralı raketimiz Büyükakçay, rakibi karşısında mücadeleden 6-4, 6-2'yle mağlup ayrıldı ve 2-0'lık yenilgi sonrası Türkiye grubunda ikinciliği elde etti.

 

Gürcistan'dan Sofia Kvatsabaia/Anna Tatishvili, günün son maçında ise İpek Soylu/Melis Sezer ikilisini 6-3, 7-5'lik setlerle yenerek seriyi 3-0'a getirdi. Millilerimiz yarın Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yendiği takdirde Avrupa-Afrika Birinci Grubu'nda oynama hakkını elde edecek. Ali Göreç'in kaptanlık görevini üstlendiği millilerimizin kadrosunda Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Melis Sezer ve İpek Soylu bulunuyor. Güney Afrika Cumhuriyeti karşısında tarihi seriye çıkacak olan milli takımımıza başarılar diliyoruz.