Sultan ve Seda'dan ana tablo

Antalya'da gerçekleşen ITF Kadınlar Tenis Turnuvası'nda eleme müsabakaları tamamlandı. Eleme tablosunda mücadele eden raketlerimiz Sultan Gönen ve Seda Arantekin ana tabloya yükselmeyi başardı.

 

Uluslararası Tenis Federasyonu'nun takviminde yer alan ITF Kadınlar Tenis Turnuvası'nda bu hafta iki raketimiz elemeden ana tabloya çıkmayı bildi. Eleme on numarası Sultan Gönen, ilk iki turu kayıpsız geçerek son turda bir numara Mari Mokh'la karşılaştı. Genç raketimiz Rus rakibi 6-2, 6-4'lük setlerle geçerek birinci turda ana tablo bir numarası Samantha Murray ile eşleşti.  Sultan çiftlerde de Aselya Arginbayeva ile korta çıkacak. 

 

Tekler elemesinde korta çıkan bir diğer temsilcimiz Seda Arantekin de eleme son turu kayıpsız geçti ve adını ana tabloya yazdırdı. Arantekin ana tabloda ikinci tura yükselmek için Japon Etsuko Kitazaki ile oynayacak. iftler ana tablosunda da yer alan Seda Arantekin partneri Paulina Czarnik'le ilk turda Maria Bogdanova/ Ai Koga'yı 6-2, 6-0'lık setlerle mağlup etmeyi başardı. Turnuva tekler ana tablosunda yer alan oyuncularımızdan Milena Zubkov da Chantal Skamlova'yla karşılaşacak. Zubkov aynı zamanda partneri Oana Danescu'yla çiftlerde de mücadele edecek.

 

Geçen hafta gerçekleşen ITF serisinde tekler finali oynamayı başaran Hülya Esen, birinci maçında Japon Yuka Mori karşısında tur arayacak. Dün ilk tur maçında Lisa Whybourn'la oynayan Lütfiye Esen ise rakibine 6-4, 6-4'lük iki sette mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. Esen kardeşler çiftler ana tablosunda da yer alıyor.