Millilerimiz Mısır yolcusu

FED Kupası'nda Avrupa-Afrika İkinci Grubu'nda yer alan milli takımımız, 18-21 Nisan 2012 tarihleri arasında grupta oynayacağı müsabakalar için bugün (16.04.2012) Mısır'a geçecek ve hazırlıklarını orada sürdürecek.

 

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenecek olan FED Kupası Avrupa-Afrika İkinci Grubu karşılaşmaları 18-21 Nisan 2012 tarihleri arasında oynanacak. Bir haftadır Antalya'da kaptan Ali Göreç eşliğinde çalışmalarını sürdüren oyuncularımız bugün ise maçların oynanacağı Kahire'ye gidecek. Nisan ayı başında açıklanan kadromuzda geçtiğimiz yıla göre bir değişiklik bulunuyor. Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Melis Sezer'ın bulunduğu kadromuza bu yıl ilk kez İpek Soylu da katıldı. 

 

Sekiz takımın bulunduğu Avrupa-Afrika İkinci Grubu'nda takımlar iki ayrı grupta mücadele edecek. İlk iki sırada yer alan takımlar daha sonra çapraz eşleme ile karşılaşacak ve kazanan ülkeler bir üst gruba yükselme şansı elde edecek. Türkiye'nin grubunda Danimarka, Finlandiya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Karadağ, Letonya, Norveç yer alıyor. Gruplar maçların öncesinde düzenlenecek olan kaptanlar toplantısının ardından belirlenecek. 


FED Kupası tarihinde bugüne kadar 75 seri oynarken bu serilerin 41'inden galibiyetle ayrılmayı başardık. Takımımızın bugüne kadar en fazla galip gelen oyuncusu Duygu Akşit Oal olurken aktif oyuncularımız arasında Pemra Özgen'in 28, Çağla Büyükakçay'ın da 17 galibiyeti bulunuyor. 

 

 

TAKIM KADROLARI:

-Danimarka: Karen Barbat, Malou Ejdesgaard, Mai Grage, Cecilie Melsted, Michael Mortensen (kaptan)

- Finlandiya: Piia Suomalainen, Emma Laine, Ella Leivo, Johanna Hyoty, Katrina Saarinen (kaptan)

- Gürcistan: Anna Tatishvili, Sofia Shapatava, Sofia Kvatsabaia, Lali Zerekidze (kaptan)

- Güney Afrika Cumhuriyeti: Nathalie Grandin, Madrie Le Roux, Lynn Kiro, Ilze Hattingh, John Laffnie De Jager (kaptan)

- Karadağ: Danka Kovinic, Vladica Babic, Milica Sljukic, Danica Krstajic (oyuncu kaptan)

- Letonya: Diana Marcinkevica, Liga Dekmeijere, Laura Gulbe, Daiga Juska (kaptan)

- Norveç: Ulrikke Eikeri, Emma Flood, Caroline Rohde-moe, Hedda Odegaard, Jorgen Vestli (kaptan)