Can Öztüzün finale doğru

Antalya'da gerçekleşen Uluslararası 16 Yaş GD Kupası'nda teklerde yarı finalistler belirlendi. Genç raketlerimizden Can Öztüzün, üç numaralı seribaşı Sergey Baryshev'i yenerek son dörde kalmayı başardı. Turnuvanın tekler ana tablosunda mücadele eden oyuncularımız Berk İliescu ve Gizem Melisa Ateş rakiplerine mağlup oldu. 

 


Avrupa Tenis Birliği'nin takviminde yer alan 16 Yaş GD Kupası'nda tekler ana tablosunda çeyrek final maçları geride kaldı. Wild card ile ana tablo oynayan Can Öztüzün, son dörde yükselmek için üç numara Sergey Barshev'le oynadı. Genç raketimiz Barshev'i 6-4, 1-6, 6-4'lük setlerle yenerek yarı finalist olmayı başardı. Can Öztüzün final için Ukraynalı Oleksandr Gulyevskyy ile karşılaşacak. 10 numaralı seribaşı Berk İliescu ise çeyrek finalde Spencer Furman'a 6-3, 7-5'lik setlerle kaybederek turnuvaya veda etti.

 

Tek kızlar ana tablosu çeyrek finalinde mücadele eden tek temsilcimiz Gizem Melisa Ateş, bir numaralı seribaşı Anastasia Shaulskaya'yla karşılaştı. Genç temsilcimiz bir numara Shaulskaya'ya 7-5, 7-6(6)'lık setlerle kaybederek yarı finale yükselme şansını yitirdi. 

 

Çift erkekler ana tablosunda Ata Hergünvarım/Alp Şentay ikilisi çiftler yarı finalinde Felipe Cunha Silva/Antonio Sabugueiro'yu 3-6, 6-1, 10-7'lik setlerle geçerek finalist oldu. Efekan Bülbül/Berk İliescu ise çiftler ana tablosuna yarı finalde veda etti. Kızlarda da Ege Tomey/Müge Topsel, Kazak Yekaterina Gubanova/Dinara Imazhanova ikilisine 3-6, 6-1, 10-7'yle yenilerek final şansını kaçırdı.