Moldova'ya kaybettik

Davis Kupası Avrupa-Afrika İkinci Grubu'nda Moldova ile karşılaşan milli takımımız serinin son gününde rakibine 3-2 mağlup oldu ve Avrupa-Afrika Üçüncü Grubu'na düştü.

 

Bakırköyspor Vakfı Tesisleri'nde gerçekleşen Türkiye-Moldova serisinin son gününde ülkemiz adına Marsel İlhan ve Haluk Akkoyun korta çıktı. Serinin ilk maçında Marsel İlhan, Moldova'nın bir numarası Radu Albot'la oynadı Milli raketimiz Marsel İlhan, rakibini 7-6(4), 6-2, 6-3'lük setlerle geçerek seride 2-2'lik eşitliği sağladı. Serinin sonucunu belirleyen maçta ise Haluk Akkoyun'un rakibi Maxim Dubarenco'ydu. İlk seti 6-2 kaybeden milli tenisçimiz, ikinci setten 7-5'lik üstünlükle ayrılmayı başardı. Üçüncü seti 6-1'le kazanan Dubarenco setlerde de 2-1 öne geçti. Haluk, müsabakanın dördüncü setini 6-4'le kazandı ve maçta final setine gidildi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın final setini 6-4 alan Dubarenco maçtan da 6-2, 5-7, 6-1, 3-6, 6-4'le galip ayrıldı. 

 

Millilerimiz seriden 3-2 mağlup ayrılarak Avrupa-Afrika İkinci Grubu'ndan bir alt gruba düştü. Türkiye önümüzdeki yıl Avrupa-Afrika Üçüncü Grubu'nda mücadele edecek. Davis Kupası'nda Moldova ile karşılaşan milli takımımızı sergiledikleri oyundan dolayı tebrik eder, önümüzdeki dönemde başarılar dileriz.