Hedef Moldova

Erkekler tenisinin en önemli takım mücadelesi olan Davis Kupası’nda A Milli Takımımız, sponsorları PTT, Turkcell ve Spor Toto’nun desteğiyle 6-8 Nisan 2012 tarihleri arasında Moldova ile karşılaşacak. Avrupa-Afrika İkinci Grubu mücadelesinde millilerimizin hedefi rakibi karşısında galip gelerek grupta kalmak. Alaaddin Karagöz kaptanlığında hazırlıklarının son haftasını maçların oynanacağı Bakırköy Sporvakfı Tesisleri'nde sürdüren takımımız, zorlu Moldova serisi öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Kaptanımız Alaaddin Karagöz, Milli Takım oyuncularımız Marsel İlhan, Haluk Akkoyun, Ergün Zorlu, Barış Ergüden ve eş kaptanımız Erhan Oral toplantıda yer aldı. 

 

 

Zorlu Davis Kupası öncesi konuşan milli takımımızın kaptanı Alaaddin Karagöz ise “Grupta kalmak bizim için önemli. Geçtiğimiz yıl yükseldiğimiz Avrupa-Afrika İkinci Grubu'nda bir üst gruba yükselmeyi hedefliyoruz. Bu sene grupta kalacğaız ve sene Avrupa-Afrika Birinci Grubu'na yükseleceğiz. İyi bir hazırlık süreci geçirdik, Moldova takımı Antalya'da hazırlandığı için onları da takip etme şansımız oldu. Zorlu bir seri bizleri bekliyor ama takımıma güvenim sonsuz. Sponsorlarımız PTT, Spor Toto ve Turkcell’e desteklerinden dolayı teşekkürlerim sunarım” dedi. Milli Takım Oyuncumuz Marsel İlhan ise “Moldova, bizlerin oldukça önemsediği bir seri. Milli takım olarak çok iyi durumdayız ve ülkemize galibiyet kazandırmaya hazırız. Avrupa-Afrika İkinci Grubu’ndaki yerimizi korumak için en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Sponsorum Turkcell’e milli takımımıza da destek olduğu için teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı. 

Basın toplantısına katılan oyuncularımız Haluk Akkoyun, Ergün Zorlu ve Barış Ergüden de zorlu seriden galip geleceklerini ve Türkiye’nin grupta kalacağını dile getirdi.

 


Hedef grupta kalmak

Avrupa Afrika İkinci Grubu’nda oynanacak Moldova serisi 6 Nisan 2012 tarihinde başlarken 8 Nisan 2012 Pazar günü son bulacak. Serinin ilk gününde takımların bir numaralı oyuncuları, iki numaralarla karşılaşacak. Müsabakaların ikinci gününde ise sadece çiftler maçı gerçekleşecek. Serinin son gününde ise takımların bir numaralı raketleri ve iki numaraları birbirleriyle oynayarak bir üst tura çıkan ülkeyi belirleyecek. Türkiye-Moldova serisinde üç galibiyete ulaşan takım serinin kazananı olmayı başaracak.