Edberg'ten tenis ziyafeti

Türkiye Tenis Federasyonu'nun uluslararası senyör takviminde bulunan Alibey Club Manavgat kortlarında gerçekleştirilen 9. Uluslararası Wilson Senyörler Açık Tenis Turnuvası’nın bu yılki özel konuğu 9 kez Grand-Slam Şampiyonu olan İsveçli Stefan Edberg oldu. İsveçli tenisçi Edberg’i yakından tanıma fırsatı bulan senyörler kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler. Ünlü şampiyonun antrenman ve gösteri maçları nefesleri kesti. Merkez kortta gerçekleşen organizasyonda izleyicilerin tribünleri ilk günkü gibi tıklım tıklım doldurması dikkat çekti.

 

Murat Aykaç'ın yönettiği ilk gösteri maçında Stefan Edberg-Peter Pokorny (60+ Avusturya) ikilisi Peter Adrigan (65+ Almanya)- Andrew Rae (Avustralya) çiftiyle karşılaştı. İkinci gösteri maçında ise Stefan Edberg bu kez kendi ülkesinde Jörgen Aberg ile birlikte ManfredHundstorfer (Avusturya)- Jörgen Aberg (Almanya) çiftiyle oynadı.

 

 


Ünlü şampiyonun ustaca taktik ve oyunlarıyla renk kattığı antrenman ve gösteri maçları izleyenler tarafından ilgi ve heyecanla izlenirken nefes kesen hareketler sık sık alkışlandı. Edberg’in çiftlerde dünya şampiyonları ve Senyörler dünya sıralaması 1 numara oyuncuları ile oynadığı gösteri maçını senyörler tribünlerden dikkatle izlediler.


9. Uluslararası Wilson Senyörler Açık Tenis Turnuvası’nda mücadele eden veteran tenisçiler gerek antrenmanı gerekse gösteri maçını izledikten sonra ünlü şampiyonla hatıra fotoğrafı çektirmek ve imza alabilmek için birbirleriyle yarıştılar. Ünlü şampiyon turnuvanın Gala gecesine de onur konuğu olarak katıldı.


Türk ve yabancı basın mensupları ile yaptığı söyleşide ilk kez Türkiye’ye geldiğini ifade eden Edberg, bugüne kadar gelme imkanı bulamadığı Türkiye’yi çevresinden duyduğu kadar güzel bulduğunu söyledi. İsveçli raket, Türkiye'nin görülmeye değer olduğunu vurgularken, Türk tenisinin de dünyada yükselen bir değer olduğunun da altını çizdi. Tenisin de futbolda olduğu gibi tek elden yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Edberg,  Ali Bey Club Manavgat’ta bulunan tenis tesislerini çok beğendiğini ve ender tesislerden biri olduğunu ifade etti.

 



Stefan Edberg Kariyer Notları
- 6 kez Grand Slam Bireyseller (Avustralya Açık 1985, 1987 / US Açık 1991, 1992 / Wimbledon 1988, 1990 / 3 kez Grand Slam Çiftler (Avustralya Açık 1987, 1996 / US Açık 1987)
- 4 kez Davis Cup birinciliği (1984, 1985, 1987, 1994)
- 3 kez Dünya Takımlar şampiyonu İsveç ile birlikte (1988, 1991, 1995)
- 2 kez Masters şampiyonu (1986)
- İlk defa Junior olarak Grand Slam Şampiyonluğu (1983)
- 72 hafta boyunca 1 numara