Genel kurul toplandı

Avrupa Tenis Birliği'nin Olağan Genel Kurulu'nun 38'incisi Fransa'nın Lyon kentinde 22-25 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleşti. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı ve Avrupa Tenis Birliği Başkanvekili Ayda Uluç'un da katıldığı toplantıda Avrupa tenisindeki yıllık gelişmeler ve planlar hakkında görüşüldü.

 

Fransa'nın Lyon kenti 38'inci Avrupa Tenis Birliği Olağan Genel Kurulu'na 22-25 Mart 2012 tarihleri arasında ev sahipliği yaptı. TTF Başkanı ve Avrupa Tenis Birliği Başkanvekili Ayda Uluç ve TTF Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Civan ülkemizi temsil etmek için genel kurulda hazır bulundu. 36 ülkeden 86 delegenin katıldı. Üç gün süren genel kurulda Avrupa tenisinde yaşanan gelişmeler, 2011 yılı raporu ve 2012 planları gözden geçirildi. Toplantıda söz alan Avrupa Tenis Birliği Başkanı Jacques Dupre "Oldukça verimli bir toplantı olduğuna inanıyorum, delegelerimizin hepsi genel kuruldan memnun ayrıldılar" sözlerini sarf etti.

 

Toplantıda yer alan Ayda Uluç da "Üç gün boyunca tenis adına yararlı bir toplantı oldu. Avrupa'nın dört bir yanından 36 ülkeden delegelerle verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Ayrıca Türk tenisinin gelişimi sayesinde oldukça güzel yorumlar aldım" dedi.

 

Toplantıda söz alan Fransa Tenis Federasyonu Genel Sekreteri Daniel Hatte, Fransa tenisiyle ilgili olarak ilginç verilerde bulundu. Fransız Hatte "Federasyon olarak 320 kişiye istihdam sağlıyoruz. Tenis, Fransa'da futboldan sonraki ikinci spor olurken yılda 12 bin turnuva düzenliyoruz. 5 bin profesyonel antrenör ve 1.100.000 lisanslı tenisçiye sahibiz ve yaklaşık 4.500.000 kişi ülkede tenis oynuyor. 8.200 kulübün yanı sıra yılda 2.000.000 müsabaka oynanıyor" diyerek tenisin Fransa'daki yeri hakkında bilgiler verdi.