Antalya'da ikinci tur

Uluslararası Tenis Federasyonu'nun takviminde yer alan 10 bin dolar toplam ödüllü Antalya ITF Futures serisinde bu hafta tekler ilk tur maçları tamamlandı. Ergün Zorlu ve Tuna Altuna, ikinci tura yükselmeyi başardı.

 

Antalya Kaya Belek Otel'de gerçekleşen ITF Futures serisinde ilk tur maçları geride kalırken Türk raketlerden Tuna Altuna ve Ergün Zorlu turladı. Barış Ergüden'le karşılaşan Zorlu, Davis Kupası takım arkadaşını 6-3, 6-1'lik setlerle geçerek ikinci turda dört numaralı seribaşı Murad Inoyatov'la eşleşti. Elemeden gelen Suriyeli Issam Al Tawil'le oynayan Tuna Altuna da rakibini 6-1, 6-0'le yenerek bir üst turda Giammarco Micolani'nin rakibi oldu. 

 

Çiftlerde ise Mert Dinç partneri Andrei Plotniy'le ilk turda Cahit Kapukıran/Patrick Grigoriu ikilisini 6-1, 6-3 mağlup ederken Barış Ergüden/Ergün Zorlu çifti, bir numaralı seribaşı Michal Konency/Michal Pazicky'e 3-6, 6-4, 10-8'le kaybetti. 

 

Tek kadınlarda da mücadelenin sürdüğü ITF Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde Hülya Esen dışında tur atlayan oyuncumuz olmadı. Esen, ikinci tura yükselme maçında elemeden gelen Elena Platon'u 6-2, 6-4'lük setlerle geçmeyi bildi. Tekler ana tabloda yer alan oyuncularımızdan Melis Bayraktaroğlu, Milena Zubkov, Merve Gülten ve Naz Karagöz rakiplerine kaybederek turnuvaya erken veda etti.