Kızlarda dördüncü, erkeklerde altıncı bitirdik

Avrupa Kış Kupası Finalleri'nde mücadele eden Türkiye, 16 yaş kızlarda dördüncü olurken 14 yaş erkeklerde de turnuvayı altıncı tamamladı.

 

Tarihinde ilk defa iki takımla Avrupa Kış Kupası'na katılan Türkiye, sıralama müsabakalarının ardından rakiplerine kaybetse de kızlarda dördüncü, erkeklerde de altıncı sırayı aldı. Çek Cumhuriyeti'nde bulunan 16 Yaş Kız Milli Takımımız, üçüncülük maçında Romanya ile karşılaştı. Finallerin bir numaralı seribaşı olan Romanya, iki numaralı seribaşı Türkiye'yi seride 2-0'la geçti. İlk müsabakada Büşra Kayrun, iki set sonunda Andreea Gradinaru Fometescu'ya 7-5, 6-3'lük setlerle yenilirken İpek Soylu da İlka Csoregi'ye 7-5, 6-2'lik sonuçlarla sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Çiftlerde maçı ise oynanmadı. Millilerimiz, Romanya'ya kaybetse de tarihinde ilk kez katıldığı 16 yaş finallerinde Avrupa dördüncüsü olmayı başardı.

 

 

İtalya'nın Correggio kentinde düzenlenen finallerde korta çıka 14 Yaş Erkek Milli Takımımız, beşincilik maçında Almanya ile karşılaştı. Genç raketimiz seriden 3-0 mağlup olarak turnuvayı altıncı olarak tamamladı. Serinin ilk maçında Alp Şentay, Louis Wessels'e 6-1, 6-3'lük iki sette kaybederken Ergi Kırkın Samuel Sippel'e 6-2, 6-1'le sahadan yenilgiyle ayrıldı. Çiftler maçında Ege Melih Azkara/Ergi Kırkın ikilisiyle korta çıkan millilerimiz Samuel Sippel/Louis Wessels'e 7-5, 2-6, 6-2'yle seride 3-0 geriye düştü. Turnuvada geçtiğimiz yıl sekizinci olan takımımız 2012'de ise altıncı olmayı başardı.

 

Avrupa Kış Kupası Finalleri katılan oyuncularımıza, antrenörlerimize mücadelelerinden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.