Ev sahibini geçemedik

Avrupa Kış Kupası Finalleri'nde yarı final mücadelesi veren 16 Yaş Kız Milli Takımımız, ev sahibi Çek Cumhuriyeti'ne kaybetti ve yarın üçüncülük için Romanya ile oynayacak.

 

Çek Cumhuriyeti'nin Frydlant Nad Ostravici kentinde Avrupa Kış Kupası'nda 16 Yaş Kız Milli Takımımız, finale yükselmek için Çek Cumhuriyeti'yle mücadele etti. Serinin birinci maçında Büşra Kayrun, rakibin iki numarası Kristyna Rouckova'yla oynadı ve Çek rakete 7-6, 6-3'lük setlerle kaybetti. Genç raketimiz İpek Soylu ise Katerina Siniakova'ya 6-2'lik setlerle mağlup oldu ve Türkiye seride 2-0 geriye düştü. Millilerimiz yarın, üçüncülük maçında Romanya ile karşılaşacak.

 

Avrupa Kış Kupası'nda önceki gün Ukrayna'ya kaybeden 14 Yaş Erkek Milli Takımımız, sıralama mücadelesinde bugün Rusya ile oynadı. Genç raketlerimiz rakibini 2-1'le mağlup etti. Seriyle Alp Şentay'la başlayan Türkiye, genç raketimizin Dmitry Shatalin'i 1-6, 6-2, 6-2'lik setlerle geçmesiyle 1-0 öne geçti. İkinci müsabakada da Ergi Kırkın, Artem Dubrivnyy'i 6-1, 6-3'lük iki setle geçmeyi başardı ve ülkemize seride galibiyeti getirdi.

 

Çiftler maçında ise Ergi Kırkın/Alp Şentay ikilisi, Dmitry Shatalin/Timur Igamberdyev'e 3-6, 6-4, 6-7'yle yenilmesine rağmen seriden üstün ayrılan taraf oldu. 14 Yaş Erkek Milli Takımımız, yarın beşincilik maçında Almanya'yla karşılaşacak.