Seride ilk gün eşitlik

Türkiye, Davis Kupası Avrupa-Afrika İkinci Grubu'nda oynadığı Bosna-Hersek serisinin ilk gününü 1-1 eşitlikle tamamladı. Günün ilk maçında Barış Ergüden, Amer Delic'e kaybederken, ikinci müsabakada Marsel İlhan, Tomislav Brkic'i geçmeyi başardı. Türkiye- Bosna-Hersek serisi, cumartesi günü çiftler maçıyla devam edecek.

 

Ankara Tenis Kulübü'nde gerçekleşen serinin birinci gününde ülkemizi son Türkiye Şampiyonu Barış Ergüden ve Türkiye'nin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan temsil etti. Bosna Hersek'in bir numarası Amer Delic'le karşılaşan milli raketimiz Barış Ergüden, rakibine 7-6, 6-4, 6-3'lık setlerle kaybetse de oynadığı oyunla dikkat çekti. Müsabakanın ilk setine servis kırarak başlayan Ergüden 2-0'ı buldu. Sonraki oyunlarda Barış, avantajını yitirdi ve sette durum 3-3 oldu. Karşılıklı oyunlarla devam eden setin galibini tie-break belirledi. Boşnak oyuncu tie-break'i 7-5 kazanarak seti aldı. İkinci sete de oyuncumuz 2-0'la başladı. Yedinci oyuna 4-2 önde giren Ergüden, rakibine 3 oyun kaptırınca 5-4 geriye düştü. Ergüden, Delic karşısında onuncu oyunu da yitirince set 6-4'le Delic'in oldu. Karşılaşmanın son setini ise oyuncumuz 6-3 kaybederek karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı.

 

Günün ikinci maçında ülkemizin bir numarası Marsel İlhan, rahat bir müsabakanın ardından Tomislav Brkic karşısında galip gelmeyi başardı. Karşılaşmanın ilk oyununu kaybeden Marsel, üstü üste aldığı altı oyunla seti kazanmayı bildi. İlk sette olduğu gibi ikinci sette oyuna hakim olan milli raketimiz, 6-1'i bulduğu seti de alarak maçta durumu 2-0'a getirdi. Karşılaşmanın son seti dengeli başladı. 3-3 sonrasında oyuna ağırlığını koyan Marsel, 6-3'ü buldu ve karşılaşmadan 6-1, 6-1, 6-3'lük setlerle galip gelerek seride durumu 1-1'e getirdi.

 

Alaaddin Karagöz kaptanlığında mücadele eden milli takımımız, yarın Bosna-Hersek karşısında çiftler müsabakasına çıkacak. Ülkemizi çiftler maçında Haluk Akkoyun/Ergün Zorlu ikilisi temsil ederken rakipte ise Tomislav Brkic/Amer Delic kortta olacak. Ankara Tenis Kulübü'nde müsabaka saat 14.00'da başlayacak ve TRT Avaz'dan naklen yayınlanacak.