Davis Kupası'nda ilk gün

Davis Kupası Afrika-Avrupa İkinci Grubu'nda Türkiye'nin Bosna-Hersek ile oynayacağı serinin ilk gün programı belli oldu. Milli takımımızda Barış Ergüden, birinci maçta Amer Delic'le karşılaşırken Marsel İlhan, ikinci maçta ise Marsel İlhan, Bosna Hersek'in iki numarası Tomislav Brkic'le oynayacak.

 

Ankara Tenis Kulübü'nde gerçekleşecek olan Davis Kupası'nda 10 Şubat 2012 Cuma gününün maç programı belli oldu. Türkiye, Avrupa-Afrika İkinci Grubu'nda mücadele edeceği Bosna-Hersek'e karşı ilk gün Marsel İlhan ve Barış Ergüden'la korta çıkacak. Serinin ilk maçında son Türkiye Şampiyonu Barış Ergüden, rakibimizin bir numarası Amer Delic önünde galibiyet arayacak. ATP klasmanında 193'üncü sırada bulunan Delic, bu yıl Avustralya Açık eleme ilk turunda milli tenisçimiz Marsel İlhan'ı üç set sonunda 4-6, 6-3, 6-2'yle mağlup etmişti. Barış Ergüden, geçtiğimiz yıl gösterdiği performansla Türkiye Şampiyonluğu'nu kazanarak uzun bir aradan sonra Davis Kupası kadrosuna tekrar dahil edilmişti. 

 

 

Günün ikinci müsabakasında ise ülkemizin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan, Bosna-Hersek'ten Tomislav Brkic'le oynayacak. Bosna-Hersek'in iki numarası Tomislav Brkic, bu yıl ülkemizde oynanan ITF serilerinde bir şampiyonluğu bulunuyor. Brkic, dünya sıralamasında 411'inci basamakta yer alıyor. Milli raketimiz Marsel İlhan ise haftaya 108'inci sırada girdi.

 

Türkiye - Bosna Hersek Maç Programı

10 Şubat 2012 Cuma

Barış Ergüden - Amer Delic

Marsel İlhan - Tomislav Brkic

 

11 Şubat 2012 Cumartesi 

Haluk Akkoyun/Ergün Zorlu - Tomislav Brkic/Amer Delic

 

12 Şubat 2012 Pazar

Marsel İlhan - Amer Delic

Barış Ergüden - Tomislav Brkic