Rakip Bosna Hersek, hedef galibiyet

Davis Kupası Avrupa-Afrika İkinci Grubu’nda Bosna-Hersek ile 10-12 Şubat 2012 tarihleri arasında karşılaşacak olan A Milli Erkek Takımımız, Ankara Tenis Kulübü’nde düzenlenen basın toplantısında, tek hedeflerinin galibiyet olduğunu açıkladı. Milli Takım oyuncularımız Marsel İlhan, Haluk Akkoyun, Ergün Zorlu ve Barış Ergüden tam kadro toplantıda hazır bulundu.

 

Erkekler tenisinin en önemli takım mücadelesi olan Davis Kupası’nda A Milli Takımımız, sponsorları PTT, Turkcell ve Spor Toto’nun desteğiyle 10-12 Şubat 2012 tarihleri arasında Bosna-Hersek’le karşılaşacak. Avrupa-Afrika İkinci Grubu’nda yer alan millilerimizin, zorlu maçlar öncesi tek bir hedefi var; galibiyet.

 

Alaaddin Karagöz kaptanlığında yaklaşık 1.5 aydır çalışmalarını sürdüren takımımız, zorlu Bosna-Hersek serisi öncesinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Kaptanımız Alaaddin Karagöz, Milli Takım oyuncularımız Marsel İlhan, Haluk Akkoyun, Ergün Zorlu, Barış Ergüden ve eş kaptanımız Erhan Oral toplantıda yer aldı.

 

Zorlu Davis Kupası öncesi görüşlerini bildiren milli takımımızın kaptanı Alaaddin Karagöz ise “Çekişmeli bir seri olacağı gözardı edilemez ama tarihimizde ilk defa Avrupa-Afrika İkinci Grubu’nda denk bir takımla karşılaşacağız. Bosna-Hersek’e saygı duyuyoruz. Ev sahibi olmanın avantajını ve Ankara seyircisinin desteğini kullanarak seriden galip ayrılacağımıza inanıyorum. Sponsorlarımız PTT, Spor Toto ve Turkcell’e desteklerinden dolayı teşekkürlerim sunarım” dedi.

 

Milli Takım Oyuncumuz Marsel İlhan ise “Bosna-Hersek, bizlerin oldukça önemsediği bir seri. Milli takım olarak çok iyi durumdayız ve ülkemize galibiyet kazandırmaya hazırız. Avrupa-Afrika İkinci Grubu’nda bir üst tura yükseleceğimizden hiç şüphem yok. Başta sponsorum Turkcell ile PTT ve Spor Toto'ya milli takımımıza destek olduğu için teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

 

Basın toplantısına katılan tecrübeli raketimiz Haluk Akkoyun "Zorlu bir rakip ile oynayacağız ama turu geçmek için ne gerekiyorsa yapacağız" derken Ergün Zorlu da "Takım olarak oldukça formdayız, takım olarak Bosna-Hersek serisine hazırız" sözlerini sarf etti. Son Türkiye Şampiyonu Barış Ergüden ise "Zorlu seriden galip gelerek Türkiye’yi bir üst play-off turuna çıkaracağız" dedi.

 

Ankara’da büyük mücadele

Avrupa Afrika İkinci Grubu’nda oynanacak Bosna-Hersek serisi 10 Şubat 2012 tarihinde başlarken 12 Şubat 2012 Pazar günü son bulacak. Serinin ilk gününde takımların bir numaralı oyuncuları, iki numaralarla karşılaşacak. Müsabakaların ikinci gününde ise sadece çiftler maçı gerçekleşecek. Serinin son gününde ise takımların bir numaralı raketleri ve iki numaraları birbirleriyle oynayarak bir üst tura çıkan ülkeyi belirleyecek. Türkiye-Bosna Hersek serisinde üç galibiyete ulaşan takım serinin kazananı olmayı başaracak.

 

Geçtiğimiz yıl Makedonya’da gerçekleşen Avrupa-Afrika Üçüncü Grubu’ndan yükselmeyi başaran takımımızın kadrosunda bu yıl tek bir değişiklik bulunuyor. Tuna Altuna’nın yerine son Türkiye Şampiyonu Umud Barış Ergüden, Davis Kupası kadrosuna yeniden çağrılmayı başardı. Milli takımımızda ayrıca Türkiye’nin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan, Haluk Akkoyun ve Ergün Zorlu yer alıyor. Alaaddin Karagöz ülkemizin kaptanlığını yaparken Erhan Oral eş kaptan olarak Karagöz’e destek veriyor. Türkiye, zorlu seride galip geldiği takdirde Moldova-Belarus serisinin kazananıyla oynayacak.