Kızlardan bir ilk

Avrupa Kış Kupası'nda mücadele eden 16 Yaş Kız Milli Takımımız, eleme grubunda bugün karşılaştığı Estonya'yı 2-0'la geçerek tarihinde ilk kez finallere gitme hakkını elde etti. Türkiye, bu sonuçlarla yine tarihinde ilk defa iki takımla Avrupa Kış Kupası Finalleri'ne kalmayı garantiledi. 

 

İzmir Kültürpark Tenis Kulübü'nde oynanan eleme grubu maçında Türkiye, Estonya'yı 2-0'lık sonuçla mağlup etti. Günün ilk maçında Naz Karagöz, Elisa Mai Koonik'i 6-3, 6-0'la yenerken, İpek Soylu da Erika Hendsel'i 6-0, 6-1'le mağlup etti  ve 2-0'lık sonuçlar finalleri kaldı. Tarihte ilk kez bir kız takımımız bu sonuçla Avrupa Kış Kupası Finalleri'ne kaldı. Ankara Tenis Kulübü'nde gerçekleşen 14 Yaş Erkek Milli Takımımız da 2-1'lik sonuçla Avusturya'yı yenmeyi başardı ve finallere gidecek bir diğer takımımız oldu.

 

14 yaş kızlarımız başaramadı

İzmir UTEM'de bir numaralı seribaşı Ukrayna ile oynayan 14 Yaş Kız Milli Takımımız ise Ukrayna'ya 3-0'la yenilerek finallere gitme şansını yitirdi. Genç raketlerimiz bir numaralı seribaşı karşısında önemli mücadele gösterseler de seriden mağlup ayrıldı. İstanbul Taçspor'da dün Büyük Britanya'ya kaybeden Türkiye, bugün telafi maçlarında Slovenya ile oynadı. Millilerimiz rakibine 2-1'lik sonuçlarla yenilerek turnuvayı yedinci tamamladı.