Millilerimiz rakip tanımadı

Avrupa Tenis Birliği'nin takviminde yer alan 14 ve 16 Yaş Kış Kupası'nda eleme grubu ilk günü tamamlandı. Türkiye, üç ayrı takımla katıldığı müsabakalarda 16 yaş kızlarda Bulgaristan'ı geçerken, 16 yaş erkeklerde Büyük Britanya'ya kaybetti. İzmir Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nde korta çıkan 14 yaş kız takımımız da çekişmeli geçen serinin sonunda Sırbistan karşısında 2-1'le galip geldi. Bir numaralı seribaşı olan 14 yaş erkek takımımız ise ilk günü maç yapmadan geçti. Kızlarımızın aldıkları önemli galibiyetlerin ardından Türkiye, turnuvanın ikinci gününde üç takımla yoluna devam ediyor ve yarı final oynuyor. 

 

Avrupa Kış Kupası'nda Türkiye'nin de katıldığı eleme müsabakaları bugün oynanan maçlarla başladı. Ülkemizin de ev sahipliği yaptığı eleme gruplarının ilk gününde Türkiye 14 ve 16 yaş kızlarda galip gelirken, 16 yaş erkeklerde Büyük Britanya'ya kaybetti. 

 

Tarihinde ilk kez iki numaralı seribaşı olarak elemelere katılan 16 Yaş Kız Milli Takımımız, turnuvaya Bulgaristan ile başladı. Kültürpark Tenis Kulübü'ndeki serinin ilk maçında Büşra Kayrun, Julia Terziyska'yla oynadı. Genç raketimiz, rakibini 6-0, 2-6, 6-1'lik setlerle yendi. Serinin ikinci maçında İpek Soylu, Bulgaristan'ın bir numarası Vivian Zlatanova'yı 6-1, 6-2'lik setlerle mağlup ederek seride 2-0'ı buldu. Çiftler müsabakasında ise İpek Soylu/Naz Karagöz ikilisi, Elizabeth Danailova/Vivian Zlatanova'yı 6-1, 6-2'lik iki sette geçmeyi bildi. Turnuvanın ilk gününü galibiyetle kapatan takımımız yarın Slovenya-Estonya serisinin galibiyle oynayacak. 

 

14 Yaş Kız Milli Takımımız, birinci gün Sırbistan'la UTEM'de karşılaştı. Türk raketler, galibin çiftler maçında belli olduğu seride Sırbistan'ı 2-1'le mağlup ederek bir numaralı seribaşı Ukrayna'nın rakibi oldu. Serinin ilk karşılaşmasında Deniz Paykoç, Nina Marjanovic'le oynadı. Milli oyuncumuz rakibine 6-7(6), 0-6'yla kaybederek seride 1-0 geriye düştük. İkinci müsabakada İnci Öğüt, Avrupa 9 numarası Nikolina Jovic'i üstün bir oyunla 6-4, 6-0'la mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi. Serinin galibini belirleyen maçta ise İnci Öğüt/İpek Uysal ikilisi, korttan 6-3, 6-0'lık gailbiyetle ayrılarak seride 2-1'i yakaladı ve Türkiye grubun bir numarası Ukrayna'yla eşleşti. 

 

Ankara'da tarihinde ilk defa bir numaralı seribaşı olan 14 yaş erkek takımımız günü maç yapmadan geçirirken 16 Yaş Erkek Milli Takımımız, Taçspor'da Büyük Britanya ile oynadı. Seride istedikleri oyunu sergileyemeyen tenisçilerimiz 3-0'lık mağlubiyetle ayrılarak final şansını yitirmiş oldu. Mert Adanalı, Adam Glynn'e 3-6, 2-6'yla kaybederken, Egehan Sertkaya rakibi Julian Cash'e 3-6, 1-6'lık setlerle yenildi ve seride 2-0 geriye düştük. Önemini yitiren çiftler maçında ise Egehan Sertkaya/Mert Adanalı, Julian Cash/Josef Dodrigde ikilisine 3-6, 5-7 ile mağlup oldu. 

 

Bir numaralı seribaşı Türkiye

Ankara Tenis Kulübü'nde eleme  maçları oynanan turnuvaya bir numaralı seribaşı olarak katılan 14 Yaş Erkek Milli Takımımız, günü maç yapmadan geçirdi. Oyuncularımız ikinci gün ise Polonya serisini 2-1'le geçen Avusturya ile oynayacak.