Hedef finaller

Avrupa Tenis Birliği'nin takviminde yer alan 14 ve 16 Yaş Kış Kupası'nda eleme maçları yarın başlıyor. Erkek ve kız takımlarımızın da mücadele edeceği müsabakalar sonunda serilerini kazanan ülkeler finallere gitme hakkı kazanacak. 

 

Milli takımımızın da yer aldığı eleme müsabakaları Türkiye'de de düzenleniyor. 14 ve 16 yaş takımlarımız İzmir'de korta çıkarken 14 yaş erkek takımımız Ankara Tenis Kulübü'nde, 16 yaş erkek takımımız ise Taçspor Kulübü'nde müsabakalarını oynayacak. 

 

Turnuva tarihinde ilk kez bir numaralı seribaşı olarak katılan 14 yaş erkek milli takımızın kaptanlığını Erdinç Baykal, yardımcılığını ise Ahmet Yücel yapıyor. Ankara Tenis Kulübü'nde gerçekleşecek maçlarda ülkemizi Ergi Kırkın, Kaya Göre, Alp Şentay ve yedek olarak da Ege Melih Azkara temsil edecek.  Milli takımımız hazırlıklarına Ankara'da devam ediyor. İstanbul Taçspor'da 16 yaş erkek takımımız korta çıkacak. Takım kaptanlığı görevini Arda Saran yürütürken yardımcılığını da Nejdet Duyar üstleniyor. Takımımızın kadrosunu ise Cem Hızlıalp, Egehan Sertkaya, Mert Adanalı ve yedek Oğulcan Deniz'den oluşuyor. 

 

 

Avrupa Kış Kupası'nda kız takımlarımız ise eleme maçlarını İzmir'de gerçekleştirecek. 14 yaş kız takımımız Seracettin Turan'ın kaptanlığında ve Tuncer Gür'ün desteğiyle UTEM'de hazırlıklarını sürdürüyor. UTEM'de mücadele edecek takımızın kadrosunda da Deniz Paykoç, İnci Öğüt, İpek Uysal ve yedek Ceylin Günay bulunuyor. 

 

İzmir Kültürpark Tenis Kulübü'nde ise 16 yaş kız takımımız finallere yükselmek için eleme maçlarını oynayacak. Serdar Sütçü takım kaptanlığını yürütürken yardımcılığını da Yıldıray Çam yapacak. Büşra Kayrun, İpek Soylu, Naz Karagöz ve yedek Gizem Melisa Ateş ülkemizi eleme maçlarında temsil edecek. 

 

Eleme müsabakaları sonunda gruptan çıkan ülkeler 17-19 Şubat 2012 tarihleri arasında Kış Kupası Finalleri'nde oynamaya hak kazanacak.