Kış Kupası'nda üzüldük

Avrupa Tenis Birliği'nin takviminde yer alan 12 Yaş Kış Kupası'nda mücadele eden erkek ve kız takımlarımız serilerini kaybederek finallere yükselme şansını yitirdi.

 

Ülkemizin de erkek ve kızlarda yer aldığı Avrupa 12 Yaş Kış Kupası'nda ilk gün maçları geride kaldı. İlk serisinde Ukrayna ile karşılaşan erkek takımımız rakibine 2-1 yenilmekten kurtulamadı. Birinci maçta Emir Erben, Georgii Kravchenko'ya 6-3, 6-4'le kaybederken ikinci maçta Ukrayna'nın bir numarası Michael Kvantaliani'yi 6-1, 6-4'le geçen Kuzey Çekirge seride durumu 1-1'e getirdi. Serinin galibini belirleyen maçta Kuzey Çekirge/Emir Erben, Georgii Kravchenko/Michael Kvantaliani'ye 7-6, 6-4'le mağlup oldu. Erkekler takımımızın kaptanlığını Hakan Diler yaparken, yardımcılığını da Ufuk Eroğlu üstleniyor.

 

İstanbul Sports Park'ta korta çıkan kız oyuncularımızın rakibi ise İtalya'ydı. Serinin ilk maçında Ceren Çorbacı, Lisa Piccinetti'ye 6-1, 6-1'lik setlerle, sonrasında ise Zehra Lara Akbaş da Giulia Peoni'ye 7-5, 6-2'yle kaybetti. Serdei 2-0 geriye düşen oyuncularımız çiftler müsabakasından da mağlup ayrılarak seriyi 3-0'la yitirdi. Sports Park'ta takımımızın başında Umut Alptekin yer alırken, yardımcılık görevini Abdullah Bozkurt gerçekleştiriyor.