12 yaşta Kış Kupası

Avrupa Tenis Birliği'nin takviminde yer alan 12 Yaş Kış Kupası'nda eleme gruplarında bugün oynanacak maçlarla başlıyor. 

 

Ülkemizin de katıldığı Avrupa 12 Yaş Kış Kupası'nda eleme gruplarında ilk gün heyecanı yaşanıyor. Erkek takımımız Trabzon'da ilk gün Ukrayna ile karşılaşırken kızlarımız da İtalya serisini oynayacak. Beşirli Tesisleri'nde gerçekleşen erkekler müsabakalarında millilerimiz Ukrayna'yla bir üst tura yükselmek için mücadele edecek. Milliler kazandıkları takdirde Litvanya - Gürcistan serisinin galibiyle eşleşecek.

 

İstanbul Sports Park'ta düzenlenen kızlar mücadelesinde ise rakip İtalya. Genç raketlerimiz İtalya serisinden galip ayrılırsa Slovenya - Estonya serisinin kazananıyla oynayacak.  Erkekler takımımızın kaptanlığını Hakan Diler yaparken, kadromuzu Kuzey Çekirge, Emir Erben, Cemal Demirci ve Yankı Erel oluşturuyor. Kızlarda da Zehra Lara Tekbaş, Ceren Çorbacı, Zeynep Acar ve Ece Tan korta çıkarken takım kaptanlığını da Umut Alptekin üstleniyor.

 

Avrupa Tenis Birliği'nin en önemli takım mücadelelerinden biri olan Kış Kupası'nda gruplarından çıkan takımlar 10-12 Şubat 2012 tarihlerinde finallerde oynama hakkı kazanıyor.