Kadınlarda eleme sona erdi

Antalya'da düzenlenen Uluslararası Tenis Federasyonu takvimindeki 10 bin dolar toplam ödüllü ITF Kadınlar turnuvasında eleme maçları sona erdi. İki temsilcimizin katıldığı elemelerde Başak Eraydın, ana tabloya yükselmeyi başardı.

 

Güney sahilleri sezonun ilk ITF turnuvalarına bu hafta ev sahipliği yapıyor. Kaya Belek Otel'in toprak kortlarında gerçekleşen ITF Kadınlar mücadelesinde Başak Eraydın ve Milena Zubkov korta çıktı. Üç numaralı seribaşı Başak Eraydın, Rumen Daniel Ciobanu'yu oldukça çekişmeli geçen üç set sonunda 6-7, 7-5, 7-6'lık setlerle mağlup etti. Tek kızlarda ana tabloya yükselmek için raket sallayan bir diğer Türk Milena Zubkov ise 6-4'lük iki setle iki numaralı seribaşı Diana Marcu'ya kaybetti. 

 

Turnuvanın ana tablosuna ise direk katılmayı başaran dört tenisçimiz bulunuyor. Melis Sezer, Hülya Esen, Seda Arantekin ve Lütfiye Esen ana tablodaki diğer oyuncularımız. 

 

Kaya Belek Otel'de devam eden bir diğer turnuvada ise erkeklerde ITF Futures müsabakaları oynanıyor. Önceki gün yağmur nedeniyle yarım kalan eleme maçları, bugün de yağmurun azizliğine uğradı. Ana tablo için elemelerde iki Türk raketimiz de yer alıyor. İtalyan Omar Giacalone'yle karşılaşan Mert Dinç rakibine 6-4, 6-0'la kaybederken Can Kızıltuna, İsveçli Nima Madani'yle oynadı. Genç raketimiz, ilk seti 6-2 kaybederken ikinci seti 6-4 almayı başardı. Yağış nedeniyle 9 Ocak 2012 Pazartesi gününe ertelenen üçüncü sette ise 5-5 eşitlik mevcut.

 

*Kadınlarda ana tablo kuraları çekildikten sonra oyuncularımızın rakipleri güncellenecektir.