Ankara Cup'ta ana tablo zamanı

Türkiye’nin en köklü tenis kulüplerinden Ankara Tenis Kulübü, uluslararası kadınlar tenisinin önemli raketlerini ağırlıyor. WTA Championships’ten sonra bu yıl ülkemizde düzenlenen en önemli kadınlar turnuvası PTT Ankara Cup, 19-24 Aralık 2011 tarihleri arasında Ankaralılara tenis ziyafeti yaşatacak. Turnuvada toplam 50 bin dolar ödül dağıtılacak. Türk raketlerin de rakiplerinib belirlendiği ana tablo kura çekiminin ardından ATK Başkanı Rıfat Hakkı Gürsoy, TTF Asbaşkanı Cengiz Durmuş, PTT Genel Müdürü Osman Tural ve İpek Şenoğlu turnuvayla ilgili görüşlerini dile getirdi. 

 

Ankara'nın bugüne kadar düzenlenen en büyük tenis turnuvası, Ankara Tenis Kulübü kortlarında gerçekleşiyor. Başkentin köklü kulübünün ev sahipliği yaptığı Ankara Cup, PTT sponsorluğunda dünyanın yaklaşık 25 ülkesinden 60’ın üzerinde tenisçiyi ağırlayacak. Ülkemizin en önemli kadın raketlerinin de mücadele edeceği turnuva, oyuncularımıza dünya klasmanında üst sıralama yükselme fırsatı tanıyacak. 

 

Başkentin en büyük tenis turnuvasından önce, ATK’da uzun süredir devam eden hazırlıklar tamamlandı. 18 Aralık 2011 tarihinde yapılan kura çekiminin ardından birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne olacak ana tablo eşleşmeleri belirlendi.

Toplam 50 bin dolar ödüllü PTT Ankara Cup’ın kura çekimi sonrasında konuşan Ankara Tenis Kulübü Başkanı Dr. Rıfat Hakkı Gürsoy, “ATK olarak bu büyüklükte bir turnuvaya ev sahipliği yapmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Böylesi bir turnuvada mücadele edecek oyuncularımız tecrübe kazanırken, Ankara halkı da tenisin usta isimlerini canlı izleme şansı yakalayacak” dedi.  “Kulüp olarak turnuvaya talip olurken, amacımız halkımıza dünyaca ünlü raketleri izleme imkanı sunmaktı. Bunu başarmanın gururunu yaşıyoruz” diyen Gürsoy, Türk halkının tenise olan ilgisinin ve sevgisinin artması için çalıştıklarını belirtti.

 

Türkiye Tenis Federasyonu Asbaşkanı Cengiz Durmuş, “Türkiye Tenis Federasyonu olarak tenisi tüm ülkeye yaymak için çalışıyoruz. En büyük hedefimiz de tenisin Anadolu’ya yayılması. Türkiye artık turnuva düzenleyen bir ülke ve oyuncularımız kendi ülkelerinde uluslararası turnuva oynama şansını yakalıyor” dedi . 

 

PTT Genel Müdürü ve Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tural da yaptığı konuşmada, PTT olarak Ankara Cup’a isimlerini vermekten büyük mutluluk duyduklarını vurguladı. PTT Genel Müdürü Osman Tural, “Ankara’nın en büyük ödüllü tenis turnuvasına PTT olarak, elimizden gelen desteği verdik. Türk tenisinin gelişimi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Türkiye Tenis Federasyonu olarak da, geçen ekim ayında dünya kadınlar tenisinin en önemli organizasyonunu İstanbul’da gerçekleştirdik. Dünyanın gözünü ülkemize çevirdik. Ankara’da düzenlediğimiz bu turnuvayla, WTA Championships süresince tenise gösterilen ilgiyi daha da arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Turnuvada çiftlerde yarışacak olan milli tenisçimiz İpek Şenoğlu ise” Ankara Tenis Kulübü benim ilk uluslararası turnuvayı kazandığım kulüp. ATK’yı duyar duymaz geldim ve kendi adıma destek vermek istedim. Genç oyuncularımız için böylesi bir turnuvada oynamak büyük fırsat” sözlerini sarf etti. 

Turnuvanın başhakemi Toygar Alagöz ise "WTA Championships'in ardından ülkemizde düzenlenen en büyük turnuvanın başhakemlik görevini yürütmek benim için büyük gurur. Turnuvada mücadele edecek tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Uluslararası Tenis Birliği (ITF) takviminde yer alan Ankara Cup, 19-24 Aralık 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek. Çiftler kategorisinde Türk tenisinin en önemli isimlerinden İpek Şenoğlu mücadele ederken, tekler ana tabloda İpek Soylu, Başak Eraydın, Sultan Gönen ve Naz Karagöz gibi tenisimizin genç isimleri raket sallayacak. 

 

Ana tablo kuraları çekildi

Ana tabloda yer alan tenisçilerimizin rakipleri belli oldu. Genç raketimiz Sultan Gönen, sekiz numaralı seribaşı Madalina Gojnea’nın rakibi olurken, Başak Eraydın da yedi numara Mihaela Buzarnescu’yla eşleşti. Ana tabloya wild-card ile katılan bir diğer Türk İpek Soylu, ikinci tur için Yuliya Beygelzimer’le, Naz Karagöz ise elemeden gelecek bir oyuncuyla mücadele edecek. Eleme tablosunda mücadele eden dört raketimiz ise turnuvaya veda etti.

 

Şenoğlu iki numaralı seribaşı

Çiftlerde Olga Savchuk’la iki numaralı seribaşı olarak raket sallayacak İpek Şenoğlu, ilk turda Fransız ikili Victoria Larriere/Kristina Mladenovic karşısında tur arayacak.

 

Tekler Ana Tablo

Çiftler Ana Tablo

Eleme Ana Tablo

Günün Programı: 19.12.2011