İnci son sekizde tamamladı

ITF takviminin en prestijli gençler turnuvalarından biri olan Eddie Herr Gençler Tenis Turnuvası, Florida'da bulunan Bollettieri Akademi'de düzenleniyor. Turnuvada büyük bir başarı gösteren genç oyuncularımızdan İnci Öğüt, son sekiz mücadelesinde rakibine kaybederek turnuvaya veda etti. 

 

Rusya bir numarası, Rus Sofya Zhuk'la karşılaşan İnci, rakibi karşısında ilk seti 6-1 kaybetti. İkinci sette daha agresif olan genç tenisçimiz, sete 2-0'la girdi. Sonraki oyunlarda avantajını kaybeden oyuncumuz beşinci oyunun ardından 3-2 geriye düştü. Karşılıklı oyunlarla devam eden setin galibini ise tie-break oyunu belirledi. Tie-break'i 7-3 geride tamamlayan Öğüt, müsabakadan 6-1, 7-6'lık setlerle yenik ayrıldı. Türk tenisçi, turnuvanın ilk turunda Jada Robinson’ı 0-6, 6-1, 6-1, ikinci turda Rachel Papavasilopoulos’u 7-5, 6-3, üçüncü turda Emiliana Arango’yu 6-1, 6-1'le ve dördüncü turda Maria Carle'yi 6-2, 6-0'la mağlup etmişti.

 

Turnuva tarihinde çeyrek final gören ilk oyuncumuz İnci Öğüt, gösterdiği mücadeleyle de tüm dikkatleri üzerine çevirdi. PTT sponsorluğunda mücadele eden genç raketimizin antrenörlüğünü ise Zeki Tükel yapmaktadır.

 

Karışık çiftlerde veda

Bollettieri Akademi kortlarında gerçekleşen mücadelelerde 12 yaş oyuncularımızdan İnci Öğüt ve Kaya Göre, karışık çiftler ana tablosunda yer aldı. Göre/Öğüt ikilisi, ilk turda Rodriguez Sanchez/Schaefer çiftine 8-3 kaybederek turnuvaya erken veda etti.