Soylu ana tabloda

Antalya'da düzenlenen ITF Kadınlar Tenis Turnuvası'nın eleme son turunda mücadele eden oyuncularımızdan İpek Soylu, ana tabloya kalmayı başarırken Büşra Kayrun son turda rakibine mağlup oldu.

 

ITF takviminde yer alan 10 bin dolar toplam ödüllü Kadınlar Tenis Turnuvası'nın eleme son turunda bir numaralı seribaşı Ekaterine Gorgodze'yi geçen İpek Soylu, ana tabloya yükseldi.  Eleme son turda Ekaterine Gorgodze karşısında ilk seti 6-3 almayı başarna Soylu, rakibinin çekilmesi sonucu eleme turunu kayıpsız tamamladı. Genç raket, ana tablo birinci turunda Ksenia Milevskaya ile oynayacak. Eleme iki numarası Khristina Kazımova'yla oynayan Büşra Kayrun ise üç set sonunda rakibine mağlup oldu. Kayrun, ilk setini 7-5 aldığı karşılaşmanın sonraki setlerini 2-6, 1-6'lık setlerle kaybederek turnuvaya veda etti. 

 

Ana tabloda dört Türk

İpek Soylu'nun elemeden gelerek yükseldiği ana tabloda üç Türk raket daha yer alıyor. İki Türk raketin müsabakasında Hülya Esen ve Naz Karagöz, ikinci tur için karşılaşacak. Üst tura yükselmeyi hedefleyen bir diğer oyuncumuz Gülşah Çetin ise Hırvat Tena Lukas'la tur için oynayacak. Çift kızlarda Hülya Esen/Julia Stamatova ikilisi, Naz Karagöz/Cristina Ene'yle, İpek Soylu/Sultan Gönen ise Irina Glimakova/Nadya Kolb'la mücadele edecek.

 

TEKLER İLK TUR

İpek Soylu - Ksenia Milevskaya

Hülya Esen - Naz Karagöz

Gülaşh Çetin - Tena Lukas

 

 

ÇİFTLER İLK TUR

Hülya Esen/Julia Stamatova - Cristina Ene/Naz Karagöz

Sultan Gönen/İpek Soylu -  Irina Glimakova/Nadya Kolb