Şampiyonlar kupalarına kavuştu

Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nde düzenlenen Turkcell Cup Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası'nda tek erkeklerde ve kadınlarda şampiyonlar belli oldu. Günün ilk karşılaşmasında Melis Sezer'i geçen Pemra Özgen tek kadınlar, iki numaralı seribaşı Haluk Akkoyun'u mağlup eden Barış Ergüden de erkeklerde mutlu sona uzandı. Çİftlerde de Barkın Yalçınkale/Anıl Yüksel ve Büşra Kayrun/Melis Sezer birinciliği elde etti.

 

Türkiye Tenis Federasyonu'nun ulusal takvimindeki en önemli turnuvası Turkcell Cup Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası'nda teklerde final maçları tamamlandı. Tek erkeklerde Barış Ergüden, tek kadınlarda da Pemra Özgen, şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Elemeden gelerek ilk turda üç numaralı, yarı finalde de bir numaralı seribaşını mağlup eden Barış Ergüden, finalde iki numara Haluk Akkoyun'la karşılaştı. Önceki gün beş saatin sonunda finale yükselen Akkoyun, karşılaşmanın üçüncü setinde başında çekilerek turnuvayı ikinci tamamladı. Turnuvanın başarılı ismi Ergüden, ilk seti 6-4 sonraki seti de 7-6(1)'lik setlerle alarak ikinci kez Büyükler Türkiye Şampiyonluğu elde etti. 

 

Karşılaşması sonrası konuşan Ergüden "Turnuvada şampiyon olduğum için çok mutluyum Bu başarıda emeği olan değerli antrenörüm İnan Ülker'e ve bana yardımcı olan abime teşekkür ediyorum, tenise geri dönmemi sağladılar. Son iki buçuk ay, gece gündüz çalışarak şampiyonluğu elde ettim. Umarım bu şampiyonluk sonrası da da iyi başarılar kazanırım ve ATP Tur'da da başarılı olurum " dedi. 

 

Tek kadınlar finalinde ise Melis Sezer'i 6-3, 6-4'lük setlerle yenen Pemra Özgen, iki yıl aradan sonra Türkiye Şampiyonluğu'nu kazandı. Turnuvanın bir numaralı seribaşı Pemra Özgen, 6-3, 6-4'lük iki set sonunda iki numara Melis Sezer'i mağlup etmeyi başardı. Karşılaşma sonrası görüşlerini aktaran Özgen " İki yıl aradan sonra kupayı kazandığım için oldukça mutluyum, sezonun son ulusal turnuvasını şampiyonlukla bitirdim. Melis'i de sergilediği oyundan dolayı tebrik ederim. Maçın başında iyiydim sonrasında da devamını getirebildim" sözlerini sarf etti.

 

Çift erkekler finalinde Tuna Altuna/Mehmet Cem İlkel ikilisini 6-3'lük setlerle geçen Barkın Yalçınkale/Anıl Yüksel çifti finalin galibi oldu. Çift kızlarda da Melis Sezer/Büşra Kayrun, Cemre Anıl/Eylül Benli'yi 6-0, 5-7, 10-4'lük setlerle şampiyonluğu elde etti.

 

Ödül töreninde konuşan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç " Ana sponsorumuz Turkcell, ev sahibi kulübümüz Antalya Tenis İhtisas Kulübü ve Antalyalı tenis severlere teşekkür ediyorum. Turnuvada mücadele eden oyuncularımızı ve şampiyonlarımızı da tebrik ediyorum. ATİK kortlarında Türkiye Şampiyonası'na yakışan keyifli maçlar oynandı " dedi. 

 

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, konuyla ilgili açıklamasında Türk sporunun başarıya ulaşabilmesi için sürdürülebilir desteğin öneminine dikkat çekerek, “Turkcell olarak Türk tenisinin başarılarının yarınlara taşınabilmesi ve kalıcı olabilmesi için desteğimizi artırarak sürdürüyoruz. Her geçen yıl Türk tenisi aşama kaydediyor. Turkcell Cup’ta izlediğimiz maçlarda da bunu gördük. Şampiyon tenisçilerimizi kutluyor, turnuvaya katılan tüm tenisçilerimize, izlemeye gelen tenisseverlere ve Tenis Federasyonu’na uyumlu işbirliği için teşekkür ediyor, önümüzdeki yılki şampiyonayı sabırsızlıkla  bekliyorum” dedi. Zorlu mücadelelerin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Mustafa Akaydın, Antalya Emniyet Müdür Ali Yılmaz, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, düzenlenen törenle zafere ulaşan sporculara kupa ve ödül çeklerini verdi.

 

Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, turnuvaya katılan raketlere toplam 50 bin TL ödül dağıttı. Teklerde şampiyon olan tenisçiler 4 bin TL, finalistler ise 2.400 TL'nin sahibi oldu. Çiftlerde birinciliği elde eden oyuncular 1.200 TL, ikinciler ise 800 TL ödül kazandı. 

 

14-20 Eylül 2011 tarihleri arasında ATİK kortlarında gerçekleşen Turkcell Cup Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası'nın fotoğraf galerisi http://www.ttf.org.tr/medya/fotograflar/ adresinden ziyaret edilebilir.