Beş saatin sonunda Haluk

Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nde gerçekleşen Turkcell Cup Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası'nda teklerde ve çiftlerde yarı final müsabakaları tamamlandı. Ana tablo dördüncü günü Türk tenisinin unutulmaz maçlarından birine sahne oldu. İki numaralı seribaşı Haluk Akkoyun, beş saat dokuz dakika süren tarihi maçta Mustafa Gençsoy'u beş sette mağlup ederek Barış Ergüden'in rakibi oldu. Tek kadınlarda da bir ve iki numaralı seribaşı raketler Pemra Özgen ve Melis Sezer, rakiplerini set vermeden geçerek finale adını yazdırdı.Çiftlerde ise Büşra Kayrun/Melis Sezer - Cemre Anıl/Eylül Benli ve Tuna Altuna/Cem İlkel - Barkın Yalçınkale/Anıl Yüksel müsabakaları oynanacak. 

 

Türkiye Tenis Federasyonu'nun ulusal takviminde yer alan Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası, Turkcell'in sponsorluğunda Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nde düzenleniyor. Teklerde ve çiftlerde  yarı final karşılaşmalarının oynandığı cumartesi günü ATİK kortlarında unutulmaz bir karşılaşma oynandı. Erkeklerde iki numaralı seribaşı Haluk Akkoyun, çeyrek finalde Anıl Yüksel'i mağlup eden Mustafa Gençsoy'la mücadele etti. Beş saat dokuz dakika süren Türk tenis tarihinin en uzun müsabakasını 7-6, 6-3, 4-6, 5-7, 7-6'lık setlerle Haluk Akkoyun kazanarak finale yükseldi. Yarı final maçının ilk iki setinde üstünlüğü yakalayan Akkoyun, art arda verdiği iki setle avantajını yitirdi. Büyük çekişmeye  sahne olan son setin galibi ise tie-break oyununu 7-5 alan iki numaralı seribaşı Haluk oldu. Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell'in sponsorluğunda toplam 50 bin TL ödüllü Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası'nda geçen yılın finalisti Tuna Altuna'yı üç sette geçen Barış Ergüden, Haluk Akkoyun'la eşleşti. Şampiyonanın ilk yarı final maçında Barış Ergüden, üç setin sonunda 6-2, 6-1, 6-4'le finale yükselmeyi başardı. Ergüden, turnuvanın ilk turunda son şampiyon Ergün Zorlu'yu 6-2, 6-1'le geçmeyi başarmıştı. 

 

Tek kadınlarda da yarı finaller tamamlanırken bir ve iki numaralı seribaşı tenisçiler yoluna kayıpsız devam etti ve finale yükseldi. 2010 finalisti ve turnuvanın bir numarası Pemra Özgen, finale yükselmek için Hülya Esen'le karşılaştı. Özgen, iki set sonunda Esen'i 6-2, 6-1 yenerek finale yükseldi. Tek kadınlarda ikinci finalist ise Büşra Kayrun'u 6-4, 6-1 mağlup eden Melis Sezer oldu. 

 

Çiftlerde de finale yükselen raketler, yarı finallerin ardından belli oldu. Çift erkeklerde Tuna Altuna/Cem İlkel, Barış Ergüden/Ergünz Zorlu'yu 7-6, 7-6 geçerken Barkın Yalçınkale/Anıl Yüksel, Efe Yurtaçan'ın sakatlandığı mücadelede Haluk Akkoyun/Efe Yurtaçan'ı 2-1'lik tek set sonunda mağlup etti ve finale yükseldi. 

 

Çift kadınlarda ise Büşra Kayrun/Melis Sezer - Cemre Anıl/Eylül Benli finali oynanacak. Kayrun/Sezer ikilisi, 6-3, 3-6, 10-8'le İpek Birol/Sultan Gönen'i turnuva dışında bıraktı. Anıl/Benli çifti de Ekin Bahıtlı/Gülşah Çetin'i 6-1, 6-0'lık setlerle yenmeyi başardı. 

 

Final Günü Programı 

Kort - 3

12.00 - Pemra Özgen - Melis Sezer

14.00 - Barış Ergüden - Haluk Akkoyun

 

Kort - 4

13.00 - Tuna Altuna/Cem İlkel - Barkın Yalçınkale/Anıl Yüksel

Dinlendikten Sonra - Büşra Kayrun/Melis Sezer - Cemre Anıl/Eylül Benli