Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası'nda perde açılıyor

Turkcell Cup Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası, 12-20 Kasım 2011 tarihleri arasında Antalya Tenis İhtisas Kulübü kortlarında gerçekleşecek. Bu yıl turnuvaya erkeklerde 103 sporcu katılırken kadınlarda da 63 raket şampiyonluk için mücadele edecek. 

 

Türkiye Tenis Federasyonu'nun ulusal takvimde yer alan en önemli turnuvası Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası, Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenleniyor. Bu yıl Turkcell sponsorluğunda gerçekleşecek turnuva 12-20 Kasım 2011 tarihlerinde oynanacak. Cumartesi günü eleme maçlarıyla başlayacak olan şampiyonada erkeklerde 79 tenisçi, ana tabloya yükselmek için birbirleriyle karşılaşacak. Kadınlarda ise 36 isim, elemede yer alacak. Kadınlarda ve erkeklerde elemeden gelecek sekizer oyuncunun belirlenmesinin ardından ana tablo kuraları belirlenecek. Turkcell Cup Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası'nda ana tablo müsabakaları 15 Kasım 2011'de başlayacak. 


Tek Erkekler Eleme


Tek Kadınlar Eleme

 

Geçtiğimiz yıl Taçspor Kulübü kortlarında düzenlenen Büyükler Türkiye Tenis Şampiyonası'nda erkeklerde Ergün Zorlu, kadınlarda ise Çağla Büyükakçay mutlu sona ulaşmıştı. Ergün Zorlu finalde ENKA'dan Tuna Altuna'yı 6-4'lük üç set sonunda mağlup etmişti. 25 yıl sonra Ankara Tenis Kulübü'ne Türkiye Şampiyonluğu'nu getiren Zorlu, 2002 yılından beri aralıklarla oynadığı 5 finali kaybetmişti. Tek kadınlar finalinde Pemra Özgen'i 6-3, 6-7, 6-3'lük setlerle geçen Çağla Büyükakçay, üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etmişti.

 


*Eleme kuraları 11 Kasım 2011 saat: 18.00'dan sonra çekilecektir. Turnuva listesinde ismi bulunmayan sporcular, eleme kura çekimi saatinde turnuva mahalinde bulunmak şartı ile eleme fikstürüne dahil edilecektir.