Vetaranlar Antalya'da

2003’den bu yana Uluslararası ITF Super-Senior Takımlar ve Bireyseller Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapan Ali Bey Club&Park Manavgat tesisleri yine Senior’ları ağırlıyor. +60,+65,+70,+75,+80 yaş kategorilerinde oynanan 30. ITF Veteran (Super-Seniors) Dünya Takım Şampiyonası’na 28 farklı ülkeden 148 takım ve 540 tenisçi katılıyor. 15 Ekim günü yapılacak final maçlarının ardından kupalar sahiplerini bulacak ve 16-23 Ekim tarihleri arasında ise uluslararası bireysel şampiyona başlayacak. 

 

TTF (Türkiye Tenis Federasyonu) Başkanı Ayda Uluç, yaptığı açılış konuşmasında Türkiye için bu organizasyonu düzenlemenin çok büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek; “Bu güzel turnuva 60 yaşın üstü ve biz bu organizasyonu daha önce de üstelik iki grup halinde yapmıştık. Bu tarz turnuvaları almak hem ülkemiz hem de Türk tenisi açısından çok önemli. Ayrıca bu organizasyonların turizm açısından da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kadar çok ülke ve insan hem tesislerimizi hem de ülkemizi görüyorlar. Bir yandan bizi tanımayan ülkeler ve sporcular bizi tanırken diğer yandan diğer ülkelerin sporcuları da birbirleriyle tanışarak kaynaşıyorlar. Bu ortamı sağlamanın yanında görmek de çok hoş bir duygu.”dedi. 

 

30. Super-Seniors Dünya Takım Şampiyonası’nda Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Kosta Rika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Büyük Britanya, Almanya, İrlanda, İtalya, Japonya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Romanya, Rusya, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, ABD ve ev sahibi Türkiye olmak üzere 28 ülke; 10 kupada 148 takım ve 540 usta raket mücadele ediyor.

 

Türkiye’yi Şampiyona’da Fatma Gülden Araz, Hikmet Altuğlu, Yesim Atasagun, Faik Ömer Ersoy, Yusuf Kocabaş, Nejat Müldür, Emel Sezgin, Demir Ataş, Şen Balkaner, Hakkı Erkan, Ziya Işıküstün, Turgut Karacaoğlu, Kaya Karamehmet, Ural Yarkın, Tuncer Aksoy, Sami Bayraktar, Türkan Baysal, Fatma Ruhan Esen, Seyim Eskinazi, Kıvan İpekar, Necdet Kestelli, Hülya Patoğlu, İsmet Sevil, Gülsün Süral, Ülker Turgay temsil edecekler.

 

Turnuva Direktörlüğü’nü Vedat Görgan’ın yaptığı Şampiyona’nın Von Cramm Cup (M60) ve Britannia Cup (M65) ayağında ITF Temsilcisi Peter Nader; Gardnar Mulloy Cup (M80), Kitty Godfree Cup (W65) ve Althea Gibson Cup (W70) ayağında ITF Temsilcisi Carolyn Nichols; Bitsy Grant Cup (M75) ve Jack Crawford Cup (M70) ayağında ITF Temsilcisi Peter Bretherton; Alice Marble Cup (W60), Queens’ Cup (W75) ve Doris Hart Cup (W80) ayağında ise ITF Temsilcisi Elsie Veentjer Spruyt ile hakemler Tom Kinloch, Sabine Schultz ve Laszlo Nyiro ayrıca tüm kupalarda yardımcı hakem olarak Türk hakemler Ahmet Erkan Tarhan, Mehmet Ali Akyüz ile Dilek Akdilek görev yapıyorlar.