Marsel finalde üzdü

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türk Telekom İzmir Cup, Örnekköy Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nde oynanan final müsabakasıyla sona erdi. Türkiye Tenis Federasyonu'nun ulusalarası takviminde yer alan Türk Telekom İzmir Cup'ın finalinde Marsel İlhan, Slovak Lukas Lacko'ya 6-4, 6-3'lük setlerle kaybederek turnuvayı üçüncü kez üstü üste ikinci tamamladı. 

 

Türkiye'nin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan, Türk Telekom İzmir Cup'ın finalinde Slovak Lukas Lacko'yla karşılaştı. ATP klasmanında 152'nci sırada bulunan Lacko, milli raketimiz karşısında korttan 6-4, 6-3'lük setlerle galip ayrılarak turnuvayı şampiyon tamamladı. İlk sette ikinci oyunda servis kıran Lacko, 2-0'ı erken yakalasa da üç oyun almayı başaran Marsel, 3-2'yi buldu. Servis attığı altıncı oyunda servisi Lacko'ya kaptıran Marsel, avantajını da yitirdi. Büyük çekişmeye sahne olan 10'uncu oyunda beş kez set puanını çeviren Marsel, altıncı set puanını rakibine verdi ve seti 6-4 kaybetti. 

 

İkinci sete servis atarak başlayan Slovak raket, üç oyunu alarak 3-0'ı yakaladı. Dördüncü oyun sonrası tenisçiler servislerine tutunmayı başardı ve dokuzuncu oyuna girilmeden 5-3'le girildi. Milli raket, rakibinin servisini kıramadı ve ikinci seti de 6-3'le yitirerek mücadeleden 6-4, 6-3'le mağlup ayrıldı. 

 

Üçüncü kez İzmir'de final oynayan milli tenisçimiz, 2009 yılında Andrea Stoppini'ye 7-6, 6-2 kaybederken, geçtiğimiz yıl da Hintli Somdev Devverman'a 6-4, 6-3 yenilmişti. Finalde kaybeden Marsel, 5.400 euronun sahibi olurken ikincilik sonrası 55 puanı da hanesine yazdırdı. 

 

Karşılaşma sonrası oyunculara ve sponsorlara ödüllerini Türkiye Tenis Federasyonu Başkanvekili Cengiz Durmuş ile Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve PTT Genel Müdürü Osman Tural takdim etti.