Cipolla'yı devirdi, finale yükseldi

Türkiye'nin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan, Türk Telekom İzmir Cup'ın yarı finalinde İtalyan Flavio Cipolla'yı 6-3,6-4'lük setlerle geçerek adını finale yazdırdı. Milli raket, finalde Lukas Lacko ile karşılaşacak.

 

ATP Challenger takviminde yer alan Uluslararası Türk Telekom İzmir Cup'ta mücadele eden Marsel İlhan, İtalyan Flavio Cipolla karşısında 6-3, 6-4 kazanarak turnuva tarihinde üçüncü kez üst üste finale yükseldi. Karşılıklı servis başlayan ilk sette Marsel, sekizinci oyunda servis kırarak 5-3'ü bulmayı başardı. Dokuzuncu oyunda kendi servisine tutunan Marsel, ilk seti 6-3 almayı başardı.

 

Milli tenisçimiz, beş kez servis kırılan ikinci sette de rakibinin üstünlük sağlamasına izin vermedi ve 1 saat 30 dakika süren müsabakadan 6-3, 6-4'lük setlerle galip ayrılan taraf oldu. Üç numaralı seribaşı Flavio Cipolla'ya daha önce üç kez karşılaşan Marsel İlhan, bu sonuçla rakibine karşı da ilk galibiyetini almış oldu. 

 

Finalde Lukas Lacko ile mücadele edecek olan Marsel İlhan, rakibiyle daha önce iki kez karşılaştı. 2011 yılında Zagrep'te üç set sonunda 6-4, 4-6, 5-7 kaybeden Türk raket, Amerika Açık elemesinde rakibini 6-3, 6-2'yle mağlup etmişti.