Ana tabloda ilk gün sona erdi

İzmir'in ev sahipliğinde düzenlenen Türk Telekom İzmir Cup'ın ana tablo ilk günü geride kaldı. Örnekköy'de bulunan UTEM Tesisleri'nde birinci gün korta çıkan Marsel İlhan, 16 Yaş Türkiye Şampiyonu Muhammet Haylaz'ı geçerken Durukan Durmuş, ilk turda Kutrovsky'e mağlup oldu. Çİftlerde de Tuna Altuna partneri Ruan Roelofse'yle turladı.

 

ATP Challenger takviminde yer alan Dördüncü Türk Telekom İzmir Cup'ın ana tablo maçları bugün oynanan maçlarla başladı. Turnuvanın bir numaralı seribaşı Marsel İlhan, ilk turda 16 Yaş Türkiye Şampiyonu olan Muhammet Haylaz'la karşılaştı. Genç raket karşısında üstün bir oyun sergileyen Marsel, 6-1, 6-0'lık setlerle müsabakadan galip ayrıldı. Ana tabloya wild-card alarak katılan Durukan Durmuş ise birinci turda Dimitar Kutrovsky'le oynadı. Durmuş, Bulgar rakibine 6-1'lik setlerle mağlup olarak turnuvaya erken veda etti. 

 

64 bin euro toplam ödüllü Türk Telekom İzmir Cup'ın birinci gününde çiftlerde de heyecan yaşandı. Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Ruan Roelofse'yle turnuvaya katılan Tuna Altuna, ilk turda Haluk Akkoyun/Anıl Yüksel ile oynadı. Altuna/Roelofse, 7-6, 6-4'le galip gelerek bir üst tura yükseldi. Genç tenisçilerimiz Durukan Durmuş/Efe Yurtaçan, ilk turda Andre Begemann/Malek Jaziri'yle mücadele etti. Begemann/Jaziri, 6-2, 6-0'la çeyrek finale adını yazdırdı. 

 

Turnuvanın ikinci gününde teklerde Haluk Akkoyun ve Efe Yurtaçan, çiftlerde de Barış Ergüden/Ergün Zorlu tur arayacak. Tecrübeli milli raket Haluk Akkoyun, birinci turda İstanbul Challenger çiftler şampiyonu Carsten Ball'la oynarken genç raketimiz Efe Yurtaçan, Belçikalı Ruben Bemelmans karşısında ikinci tur için korta çıkacak.  Çiftler ana tablosunda Barış Ergüden/Ergün Zorlu, İtalyan ikili Flavio Cipolla/Thomas Fabbiano'yla karşılaşacak.

 

Basın toplantısı düzenlendi

Dördüncü Türk Telekom İzmir Cup'ın basın toplantısı da Örnekköy UTEM Tesisleri'nde gerçekleşti. Milli raketler Marsel İlhan ve Haluk Akkoyun, Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tınaz,  İzmir  Cup Turnuva Direktörü Hamdi Büyükaltıntaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Kemal Lale ve Turnuva Süpervizörü Zsolt Beda'nın katılımıyla düzenlenen toplantıya yoğun ilgi vardı.

 

Turnuvanın bir numaralı seribaşı Marsel İlhan "İki kez finalde kaybettim, bu sefer kazanmak için elimden geleni yapacağım. İzmir halkına kazanacağım turnuvayı armağan etmek istiyorum" şeklinde konuştu. Süpervizör Beda turnuvanın gelişimiyle ilgili olarak "İzmir'de ikinci kez yer alıyorum. İlk geldiğimde turnuvanın birinci senesiydi, İzmir Cup'ın gelişimi oldukça iyi yönde. Arada geçen üç senede fark oldukça fazla ve olumlu yönde" dedi.

 

MERKEZ KORT

11.00

James McGee - Thomas Fabbiano 

Yannick Mertens - Sergei Bubka

13.00

Amer Delic - Laurynas Grigelis

Richard Berankis - Frederik Nielsen

 

KORT - 1

Lukas Lacko - Mikhail Ledovskikh

Haluk Akkoyun - Carsten Ball

Andre Begemann - Malek Jaziri

Barış Ergüden/Ergün Zorlu - Flavio Cipolla/Thomas Fabbiano

 

KORT - 7

Jan Mertl - Jamie Baker

Ervand Gasparyan - Erik Chvojka

Romain Jouan/Fabrice Martin - Jamie Baker/Dimitar Kutrovsky

 

KORT - 8

Mohamed Safwat - Charles-Antoine Brezac

Efe Yurtaçan -  Ruben Bemelmans

Gregoire Burquier - Steve Darcis 

Gregoire Burquier/Yannick Mertens - Travis Rettenmaier/Simon Stadler