İzmir Cup heyecanı başlıyor

Türkiye Tenis Federasyonu’nun uluslar arası takviminde yer alan Türk Telekom Izmir Cup, 19-26 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleşiyor. ATP Challenger takviminde yer alan turnuvaya Örnekköy UTEM Tesisleri ev sahipliği yapacak. 

 

 

Ege’nin incisi İzmir’de düzenlenen Izmir Cup Tenis Turnuvası, 19-26 Eylül 2011 tarihleri arasında Örnekköy UTEM Tesisleri’nde gerçekleşecek. Türk Telekom’un sponsorluğunda oynanan turnuvanın bu yıl dördüncüsü oynanacak. 64 bin dolar toplam ödülün paylaşılacağı turnuva, 17 Eylül Cumartesi günü eleme maçlarıyla başlıyor. İzmir’de tenis heyecanını zirveye taşıyacak turnuvanın ana tablo ilk tur maçları 19 Eylül 2011’de oynanacak. Türkiye’nin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan, son iki yıldır yaşadığı şanssızlığı sonlandırmak istiyor. Ana tablonun en önemli isimlerinden Marsel, kaybettiği 2009 ve 2010 finallerinin ardından bu yıl şampiyonluk iddiasıyla İzmir’de mücadele edecek. İlk finalinde Andrea Stoppini’ye kaybeden Marsel, geçtiğimiz yıl da Hintli Somdev Devverman’a mağlup olarak turnuvayı ikinci tamamlamıştı. Milli raketimiz bu yıl Amerika Açık’ta eleme tablosundan yükselerek ilk turda da Frank Dancevic’i geçmiş, ikinci turda Fernando Verdasco’ya üç set sonunda elenmişti. 

 

 

İzmir’de ana tabloda yer alacak bir diğer Türk raket de Haluk Akkoyun olacak. Milli raket, geçtiğimiz yıl ilk turda Andrey Kumantsov’u 6-3’lük setlerle geçmesine rağmen şampiyon Somdev Devverman’a iki sette kaybetmişti.  Turnuvanın ana tablosuna iki genç raketimiz  de wild-card alarak katılacak. İstanbul Challenger’ın da ana tablosunda yer alan Efe Yurtaçan, sezonun ikinci Challenger turnuvasına İzmir’de çıkacak. Ana tabloda wild-card ile oynayan bir diğer oyuncumuz ise Durukun Durmuş olacak. ATP Challenger takviminde dördüncü kez yer alan Türk Telekom İzmir Cup’ta son wild-card  ise 16 Yaş Türkiye Şampiyonu’na verilecek.

 

 

Türk Telekom İzmir Cup’ın 2010 finalinde Marsel İlhan’ı mağlup eden Somdev Devverman, bu yılında favori isimlerinden.  Hintli raket, ATP klasmanında şu anda 65’inci sırada yer alıyor. Belçikalı Steve Darcis de bu yıl turnuvanın üst sıraları hedefleyen raketlerinden. Belçikalı tenisçi, bu yıl Hollanda’da düzenlenen The Hague Open’ı finalde Marsel İlhan’ı 6-3, 4-6, 6-2’lik setlerle mağlup ederek kazanmıştı. Turnuva ana tablosunda bulunan diğer önemli oyuncular arasında 21 yaşındaki Litvanyalı yetenek Richard Berankis(ATP 157), İtalyan Flavio Cipolla (ATP 102), Belçikalı Ruben Bemelmans (ATP 148) bulunuyor. 

 

 

Turnuvaya eleme tablosunda yer alacak raketlerin listesi ise son kayıt tarihi olan 16 Eylül 2011 Cuma – Saat 18.00’dan sonra belirlenecek.

 

 

Eski Şampiyonlar 

Tekler

2008 - Gilles Müller (İsviçre)

2009 - Andrea Stoppini (İtalya)

2010 - Somdev Devverman (Hindistan)

 

Çiftler 

2008 - Kei Nishikori (Japonya) / Jesse Levine (ABD)

2009 - Jonathan Erlich/Harel Levy (İsrail)

2010 - Rameez Junaid (Avustralya) / Frank Moser  (Almanya)