İstanbul Challenger elemelerle başladı

Bu yıl 63'üncüsü düzenlenen ülkemizin en önemli tenis organizasyonlarından American Express İstanbul Challenger, eleme maçlarıyla başladı. İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü'nde oynanan eleme ilk tur maçları sonunda yedi Türk raketten sadece biri ikinci tura yükseldi.

 

İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü'nde gerçekleşen 63'üncü American Express İstanbul Challenger tenis turnuvası eleme ilk tur maçlarıyla başladı.100 bin dolar toplam ödüllü turnuvanın eleme tablosunda yedi Türk mücadele etti. Eleme sekiz numarası Ergün Zorlu, Rus Valentine Dunenkov'la karşılaştı. Türkiye şampiyonu Zorlu, rakibini 6-2, 6-4'lük setlerle geçerek ikinci turda Alman Simon Stadler'le eşleşti. Ana tabloya yükselmek için mücadele eden altı Türk raket ise rakiplerine kaybederek turnuvaya erken veda etti. 

 

Pazartesi başlayacak olan ana tabloda ise üç Türk raket direk olarak mücadele edecek. Türkiye'nin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan, Fransız Arnaud Clement karşısında tur arayacak. Wild card alarak ana tabloda yer alan Efe Yurtaçan, Gregoire Burquier'le oynarken Haluk Akkoyun da Belçikalı Yannick Mertens'le mücadele edecek.

Günün Sonuçları: 

 

Mikhail Ledovskikh - Onur Kargin: 6-1, 6-0

Simon Stadler - Mert Dinç: 6-0, 6-0

James Mcgee - Travia Rettenmaier: 6-3, 6-2

Mohammed Safwat - Anıl Yüksel: 2-6, 6-1, 6-4

Dimitar Kutrovsky - Barkın Yalçınkale: 6-4, 6-2

Adrian Cruciat - Gökberk Ergeneman: 6-2, 6-2

Teodor-Dacian Craciun - Tuna Altuna: 6-1, 6-2

Ergün Zorlu - V Dunenkov: 6-2, 6-4

 

Yarının Programı: 

 

MERKEZ KORT - 11:00 am

Mikhail Ledovskikh - Teodor-Dacian Craciun

Mohammed Safwat - Dimitar Kutrovsky

 

KORT 9 - 11:00 am

Simon Stadler - Ergün Zorlu

James Mcgee - Adrian Cruciat