Sinan Erdem´in ilk misafirleri: Wozniacki ve Sharapova

İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşecek olan dünyanın en prestijli tenis turnuvası WTA Championships’e katılmayı garantileyen ilk isimler belli oldu. 25-30 Ekim 2011 tarihlerinde Sinan Erdem’deki turnuvaya katılması kesinleşen tenisçiler, WTA bir numarası Caroline Wozniacki ile 3 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Maria Sharapova oldu. Çiftlerde ise Kveta Peschke/Katarina Srebotnik ikilisi İstanbul’a gelmeyi garantiledi.  

 

İSTANBUL’un 25-30 Ekim tarihlerinde ev sahipliği yapmaya hazırlandığı WTA Championships’e katılmayı garantileyen ilk isimler WTA bir numarası Caroline Wozniacki ile 3 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Maria Sharapova oldu. Çiftlerde ise Kveta Peschke/Katarina Srebotnik ikilisi İstanbul’a gelmeyi garantiledi.  

 

WTA Championships’in ilk misafirlerinin belirlenmesi üzerine bir açıklama yapan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç “Bu muhteşem oyuncuların İstanbul’a gelecek olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Onları ülkemizde en iyi şekilde ağırlayarak kusursuz bir şampiyona geçirmelerini sağlayacağız” dedi. 

 

Amerika Açık’ta 4. Tura yükselerek İstanbul’a gelmeyi kesinleştiren dünya bir numarası Caroline Wozniacki ise “Sezon Sonu Şampiyonası’ndaki yerimi almak benim için çok anlamlı. İlk uluslararası turnuvamı kazandığım bu şehre tenis şöleni yaşatacağımızı umuyorum” diye konuştu.

 

WTA Sezon Sonu Şampiyonası’na 2007’den beri ilk defa katılacak olan Maria Sharapova da “Uzun aradan sonra şampiyona katılacak olmak benim için çok önemli. Bu büyük turnuvada mücadele etmeyi oldukça özledim. İstanbul’da olmayı dört gözle bekliyorum” diyerek sabırsızlığını dile getirdi. 

 

Çiftlerde bu yıl geçirdikleri başarılı sezonun ardından bir numaraya yükselen Kveta Peschke/Katarina Srebotnik takım müsabakası biletini alan ilk ikili oldu. Turnuvada yer alacak olan Sloven Katarina Srebotnik “Çift olarak ikinci defa WTA Championships’te mücadele edeceğiz. Bizim için çok özel bir turnuva, çok iyi geçirdiğimiz sezonu İstanbul’da kazanacağımız kupayla sonlandırmak istiyoruz” dedi.