Bir galibiyet, bir hüzün

Sezonun son grand slam turnuvası Amerika Açık tekler elemesinde mücadele eden milli oyuncularımızdan Marsel İlhan turlarken Mandy Minella'yla karşılaşan Çağla Büyükakçay, önemli geri dönüşe imza attığı karşılaşmada rakibine mağlup oldu.

 

Yeni kıtanın grand slami Amerik Açık'ta ana tabloya kalmak için elemelerde raket sallayan Marsel İlhan ve Çağla Büyükakçay, eleme ikinci turda rakipleriyle karşılaştı. ATP 100 numarası Marsel İlhan, Fransız Vincent Millot'u 6-2, 7-5'lik setlerle geçerek ana tabloya bir adım daha yaklaştı. İlk seti 6-2 almayı başaran İlhan, son sette de 12'nci oyunda servisi kırdı ve karşılaşmayı da kazanan taraf oldu. Milli raket, son eleme turunda Slovak Lukas Lacko'yla oynayacak. Bu yıl Zagrep'te karşılaşan ikinci oyuncunun müsabakasından 6-4, 4-6, 5-7'lik setlerle Lacko galip ayrılmıştı. 

 

Amerika Açık elemelerinde ikinci kez yer alan milli raketimiz Çağla Büyükakçay ise ikinci eleme turunda Mandy Minella'ya 0-6, 6-4, 6-7'lik setlerle kaybetti. WTA klasmanında 222'nci sırada bulunan Büyükakçay, şanssız başladığı karşılaşmada önemli bir geri dönüş sergilemesine rağmen final setini tie-break'te kaybetti. 6-0'lık ilk set sonrası ikinci sette bir kez daha oyun kaptıran Çağla, sonrasında direncini arttırdı ve seti 6-4 almayı başardı. Üçüncü set büyük çekişmeye sahne oldu 6-6'yla girilen setin tie-break'ini 7-5 yitiren Türk raket turnuvaya veda etti.