ITK Open basın toplantısı düzenlendi

İstanbul Tenis Kulübü'nde gerçekleşen 50 bin dolar toplam ödüllü ITK Open'ın basın toplantısı yoğun bir katılımla dün gerçekleşti.

 

ITF takviminde yer alan 50 bin dolar toplam ödüllü ITK Open eleme maçlarıyla devam ederken önceki gün turnuvanın basın toplantısı İstanbul Tenis Kulübü'nde düzenlendi. Toplantıya Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Akgül, İstanbul Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras, Turnuva Direktörü Erhan Oral, Turnuva Başhakemi Toygar Alagöz ve milli sporcularımız Pemra Özgen ile Melis Sezer katıldı. 

 

Basın toplantısının ardınan ana tablo kura çekimi basın mensuplarının önünde büyük ekranda gerçekleştirilirken, oyuncu temsilcisi olarak da Sırp oyuncu Teodora Mircic kura çekiminde hazır bulundu.

 

Turnuvanın önemine dikkat çeken başkan Aras, "ITK Open, ülkemiz sınırlarında düzenlenen en yüksek para ödüllü kadınlar turnuvası olarak dikkat çekiyor. Ülkemizin önemli raketleri de turnuvamızda raket sallayacak, bundan da gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu. TTF Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Akgül de "İstanbul Tenis Kulübü'ne böyle bir turnuvayı ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

 

Turnuvada mücadele eden milli tenisçimiz Pemra Özgen "Bu kadar yüksek para ödüllü bir turnuvayı düzenlendikleri için İstanbul Tenis Kulübü'ne ve başta PTT olmak üzere tüm sponsorlara teşekkür ederim. Umarım kendi seyircim önünde elimden geleni yaparım ve üst sıralara çıkarım. Bu turnuvadan sonra Avustralya’da $25.000’lik turnuva serilerine devam edeceğim. Hedefim 2012 Ocak ayında Avustralya Açık elemeleri" sözlerini sarf etti.

 

Ana tablodaki temsilcilerimizden Melis Sezer de,  “Turnuvada ana tablo kontenjanıyla mücadele edeceğim. İyi bir sezon geçiriyorum amacım böylesi büyük bir turnuvada üst turları görürüm. Ayrıca İstanbul Tenis Kulübü'ne güzel organizasyonundan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Milli raketlerimizin de mücadele ettiği turnuvada eleme üçüncü tur maçları bugün tamamlanacak ve ana tablo maçları da çarşamba günü başlayacak.