İzmir Cup'ta geri sayım başladı

ATP Challenger takviminde yer alan 75 bin dolar toplam ödüllü Türk Telekom İzmir Cup Tenis Turnuvası hazırlıkları son hızla devam ediyor. Bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek turnuvanın ön bilgilendirme toplantısı İzmir Hilton Otel'de gerçekleşti.

 

Ege'nin incisi İzmir'in ev sahipliğindeki Türk Telekom İzmir Cup Tenis Turnuvası'nın dördüncüsü 19-25 Eylül 2011 tarihleri arasında İzmir UTEM Tesisleri'nde gerçekleşecek. ATP Challenger takviminin ülkemizdeki iki turnuvasından biri olan TT İzmir Cup ön bilgilendirme toplantısı yapıldı. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tınaz, Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Pınar ve Türk Telekom İzmir Cup turnuva direktörü Hamdi Büyükaltıntaş düzenledikleri basın toplantısında İzmir Cup 2011'in hazırlıklarıyla ilgili bilgi verdi. 

Turnuvaya bir aydan az bir süre kala çalışmaların sonuna geldiklerini söyleyen TTF Başkanı Uluç, "Beklentimiz ve arzumuz tüm İzmirlilerin turnuva heyecanımıza ortak olması ve hafta boyunca tribünleri doldurmaları. ATP Challenger takviminde bulunan bir turnuvayı ülkemize getirmek kadar muhafaza etmesi de zor oluyor. Biz bunu üç yıldır başarıyoruz ve umarım TT İzmir Cup önümüzdeki yıllarda önemini arttırarak Dünya tenisinin üst basamaklarındaki tenisçileri ağırlamaya devam edecektir" dedi.

 

"Bu yıl şampiyonum başkanım"

Milli tenisçimiz ve gururumuz Marsel İlhan'ın daha önce iki kez finalde kaybettiğini dile getiren Uluç,"Marsel bu yıl çok daha istekli, bugün açıklanan listede de yine ilk 100 içine geri döndü. Milli sporcumuz bu yıl şampiyon olmak istiyor" şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan yönetim kurulu üyesi Yüksel Pınar da "İzmir tüm dinamikleriyle turnuvaya sahip çıkmalıdır. Tüm İzmirlileri 19-25 Eylül 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan turnuvaya bekliyoruz" sözlerini sarf etti. 

Turnuva direktörü Hamdi Büyükaltıntaş ise "Bu yıl dördüncü kez bu büyük turnuvayı gerçekleştiriyoruz. Bu büyük bir ekip işi ve 150'nin üzerinde personel, 10 gün boyunca büyük özveriyle görev alıyor" derken son olarak söz alan yönetim kurulu üyesi Cem Tınaz "Turnuvamızın isim sponsoru Türk Telekom'un gücünü arkamızda hissetmek bizleri daha güçlü kılıyor. Bu yıl üçüncü kez tenisin yanında olan Türk Telekom'a teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm İzmirli tenisseverleri turnuva boyunca tribünlerde görmekten büyük mutluluk duyacağız" diye konuştu.

ATP Challenger takviminde yer alan Türk Telekom İzmir Cup'a bu yıl 30'un üzerinde ülkeden yaklaşık 75 sporcunun katılması bekleniyor.