İTK'da ITF heyecanı

PTT’nin ana sponsorluğunda, Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde, Uluslararası Tenis Federasyonu takvimindeki ülkemizin en yüksek para ödüllü kadınlar tenis turnuvası İstanbul Tenis Kulübü'nde (ITK) başlıyor.
 
 
Toplam 50.000 $ ödülün dağıtılacağı turnuvaya 30 ülkeden 64 profesyonel tenisçi müracaat etmiştir. Tek Kadınlar ve Çift Kadınlar kategorisinde oluşan turnuvanın eleme maçları 21 – 23 Ağustos tarihlerinde yapılacak olup, ana tablo maçlarına 23 Ağustos, Sali günü geçilecektir.
 
 
Turnuvaya müracaat edenler arasında 2005 yilinin 14 numarası Elena Bovina (RUSYA), turnuvanın 1 nolu seri başı Chanel Simmonds (Güney Afrika) gibi tenis dünyasında ilk sıralara ulaşmış tenisçilerin yanında, tenis yıldızı olmaya aday Irina Khromacheva (Rusya), Ons Jabeur (Tunus) gibi isimler de yer alıyor. Özellikle Ons Jabeur, bu yılın Grand Slam turnuvası Roland Garros Gençler Şampiyonu olarak tenis otoritelerinin dikkatini çekmiştir.
 
 
Türkiye’nin iki numaralı raketi Pemra Özgen, turnuvaya kendi puanıyla katılmaktadır. Ana tablo kontenjanı alarak (W.C) ana tabloda raket sallayacak diğer Türk oyuncularımız Melis Sezer, Sultan Gönen ve Hülya Esen. Eleme müsabakalarına yine kontenjanla Başak Eraydın, Ekin Bahıtlı ve Derya Turhan katılacaklardır.
 
 
İTK