Levent'te ITF Kadınlar başladı

ITF Kadınlar Turu kapsamında bu yıl ikinci kez yapılan Levent Open Tenis Turnuvası eleme maçlarıyla başladı. 21 Ağustos’ta sona erecek organizasyonda toplam para ödülü 10 bin dolar olurken turnuva İstanbul Levent Tenis Kulübü Derneği kortlarında oynanıyor. 

 

Levent Tenis Kulübü Başkanı Ali Kurt, uluslararası düzeyde böylesine bir turnuva düzenlemiş olduklarından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Türkiye Tenis Federasyonu’na da katkılarından dolayı teşekkür eden başkan, 10 bin dolar ödüllü bu turnuvanın para ödülünün gelecek yıllarda artmasını dilediklerini ve daha kapsamlı organizasyonlar düzenlemek istediklerini ifade etti. 

 

 Turnuvanın başlaması nedeniyle düzenlenen basın toplantısına Levent Tenis Kulübü Başkanı Ali Kurt, Levent Tenis Kulübü Başkan Yardımcısı Erhan Tuncer, Levent Tenis Kulübü Kaptanı Sedat Engin, Levent Tenis Kulübü Direktörü Ömer Uslu, turnuvada oynayacak olan Türk tenisçiler Başak Eraydın ve Melis Sezer, Levent Tenis Kulübü oyuncusu İpek Şenoğlu ile müziğin yanı sıra tenisle de ilgilenen ENBE Orkestrası Şefi Behzat Gerçeker katıldı. 26 ülkeden 60’ı aşkın sporcunun ter döktüğü turnuvada Türk tenisçiler Başak Eraydın ve Melis Sezer de ana tabloda mücadele edecek.

 

Melis Sezer: Tecrübe kazanıyoruz

Bu yıl Gaziantep’te ilk ITF 10 bin dolarlık şampiyonluğunu kazanan Melis Sezer, Levent Open gibi ülkemizde düzenlenen turnuvaların Türk oyuncularının işlerini kolaylaştırdığı, daha çok maç yapıp tecrübe kazandıklarını söyledi. Melis, sezon sonu itibariyle de sıralamada ilk 400’te yer almak istediğini belirtti.

Bir diğer oyuncu Başak Eraydın ise ,burada oynamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken sonraki hedefinin Amerika Açık’ta oynayacağı junior turnuvasnda başarılı olmak olduğunu dile getirdi.

Turnuvada oynamayan ancak Levent Tenis Kulübü çatısı altında spor hayatını sürdüren İpek Şenoğlu da, genç raketlere başarılar diledi. İpek, kulübünün daha önceden senyör tenisinde ön plana çıktığını ama son iki yıldır performansa yönelik adımlar attığını ifade etti ve hafta boynca bu turnuvada mücadele eden Türk oyunculara destek verilmesinin önemine değindi.

Toplantıda yeraln ve genç oyunculara destek veren tenis tutkunu müzisyen, ENBE Orkestrası Şefi Behzat Gerçeker de bu gençlerin önünün açılması için bu turnuvanın öneminin çok fazla olduğunu belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti.